Ολυμπιακοί Αγώνες: Ζοέλ Εμπίντ, ο αθλητής που… κέρδισε τις περισσότερες αποδοκιμασίες στο Παρίσι!

Must Read

Αν υπήρχε χρυσό μετάλλιο στις… αποδοκιμασίες, τότε αυτό θα πήγαινε άνευ συναγωνισμού στον Αμερικανό, πλέον, μπασκετμπολίστα Ζοέλ Εμπίντ. Δεν υπήρξε αγώνας που συμμετείχε με την ομάδα της χώρας που να μην αποδοκιμάστηκε, δεν υπήρχε καλάθι που σημείωσε – κι ήταν αρκετά – που να μην ακούστηκε το… μακρόσυρτο «ου».

Η αντίδραση των Γάλλων είχε αιτία. Ο Εμπίντ γεννήθηκε πριν 30 χρόνια στην πρωτεύουσα του Καμερούν, τη Γιανουντέ, από πατέρα στρατιωτικό. Άρχισε να παίζει μπάσκετ, πήγε νέος, στσα 16 του χρόνια, στις ΗΠΑ, αλλά διαδοχικοί τραυματισμοί ανέκοψαν την πορεία του.

Από το 2014 αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Φιλαδέλφεια 76es.

Οι Γάλλοι που έψαχναν να βρουν παίκτες για να ισχυροποιήσουν τις ομάδες τους για όλα τα αθλήματα τον έπεισαν τον Ιούλιο του 2022 να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα.

Δύο μήνες αργότερα, όμως, ορκίστηκε Αμερικανός πολίτης.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν μίλησε ο ίδιος μαζί του στο τηλέφωνο κι απέσπασε την υπόσχεση του να αγωνιστεί με την Γαλλία στους επαρχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μόνο που δεν τήρησε την υπόσχεση του. Όταν κλήθηκε στην ομάδα των ΗΠΑ είπε αμέσως το ναι και.. δικαιολογήθηκε υποστηρίζοντας:

«Ζω στις ΗΠΑ, ο γιος μου γεννήθηκε εδώ, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια τιμή!».

Αυτό ήταν από τότε έγινε το… κόκκινο πανί για τους Γάλλους που θεώρησαν σημαντικότερο το λόγο τιμής εντός αθλητή, από τον στόχο να εξασφαλίσει ένα σίγουρο χρυσό μετάλλιο όπως είναι αυτό για τα αστέρια του… άλλου πλανήτη, του ΝΒΑ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This