Η πρώτη τρανς αθλήτρια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες έχει 11 τίτλους στην κατηγορία ανδρών!

Nέος σάλος - Η Βαλεντίνα Πετρίλο που άλλαξε φύλλο το 2019 θα αγωνιστεί με γυναίκες

Must Read

Νέο σάλο προκαλεί η είδηση ότι τρανς αθλήτρια με 11 τίτλους στην κατηγορία ανδρών, θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας την Ιταλία στα 200 μέτρα και στα 400 μέτρα γυναικών στο Παρίσι.

Πρόκειται για την 50χρονη Βαλεντίνα Πετρίλο, η οποία έκανε αλλαγή φύλλου το 2019.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian, έχει κερδίσει χάλκινα μετάλλια και στα δύο αγωνίσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Athletics πέρυσι στο Παρίσι, ενώ ως άντρας είχε κερδίσει 11 εθνικούς τίτλους!

Διαγνώστηκε με νόσο Stargardt στην ηλικία των 14 ετών και οι οπτικές ικανότητες της τρανς Πετρίλο περιορίζονται στο 1/50 του φυσιολογικού εύρους.

Σε δηλώσεις που έχουν ήδη ξεσηκώσει θύελλα, ο Άντριου Παρσονς, πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, είπε στο BBC Sport ότι ενώ η Πετρίλο είναι ευπρόσδεκτη στο Παρίσι βάσει των πολιτικών του της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, θέλει να δει τον αθλητικό κόσμο να ενώνεται στις πολιτικές του για τα τρανς!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα όργανα διοίκησης πολλών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων του στίβου, της ποδηλασίας και της κολύμβησης, έχουν αυστηρότερους κανόνες συμμετοχής για τρανς αθλήτριες σε κορυφαίους αγώνες γυναικών τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή επιτρέπει στα κυβερνητικά όργανα να ορίζουν τις δικές τους πολιτικές.

Πώς είναι δυνατόν να θεωρούν δίκαιο ένας άνδρας που κέρδισε τόσους συναθλητές του να αγωνιστεί με γυναίκες, κατώτερες του σε μυϊκή δύναμη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This