Ζητάει και τα ρέστα η πυγμάχος Ιμάν Κελίφ – Κατέθεσε μήνυση για διαδικτυακή παρενόχληση!

Στη μήνυση αναφέρονται ο Έλον Μασκ και η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ - Τα βάζει και με τον Ντοναλντ Τράμπ!

Must Read

Ζητάει και τα ρέστα η πυγμάχος Ιμάν Κελίφ. Κατέθεσε μήνυση για διαδικτυακή παρενόχληση. Στη μήνυση αναφέρονται ο Έλον Μασκ και η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ. Τα βάζει και με τον Ντοναλντ Τράμπ!

  • Γράφει η Μαρία Δεναξά

Ο δικηγόρος της αλγερινής χρυσής Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που κατηγορήθηκε πως είναι άνδρας, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση για διαδικτυακή παρενόχληση κι ότι μέσα στη μήνυση αναφέρονται τα ονόματα του αφεντικού της Tesla και της συγγραφέως του Χάρι Πότερ, που είχαν επιτεθεί δημόσια στην πελάτισσά του.

Η μήνυση κατατέθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην εισαγγελία του Παρισιού. Χθες Τρίτη ξεκίνησε έρευνα απο την Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και των Εγκλημάτων Μίσους.

Μιλώντας στο περιοδικό Variety ο δικηγόρος της πυγμάχου, Ναμπίλ Μπούμπι, ανακοίνωσε ότι τα ονόματα του μεγιστάνα της τεχνολογίας Ελον Μασκ και της συγγραφέως του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ θα συμπεριληφθούν στην καταγγελία. Οι δύο προσωπικότητες είχαν επιτεθεί δημοσίως στην αθλήτρια στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Iμαν Κελίφ, έχει γίνει στόχος ενός κύματος διαδικτυακού μίσους μετά τη συμμετοχή της στο Ολυμπιακό τουρνουά και την απόσυρση της Ιταλίδας πυγμάχου Άντζελα Καρίνι, η οποία παραπονέθηκε ότι μία από τις γροθιές της Κελίφ, στο πρόσωπο της, ήταν πολύ δυνατή. Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου και πολλές προσωπικότητες απο το χώρο της πολιτικής στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, κατήγγειλαν τον άδικο αγώνα και αμφισβήτησαν τη θηλυκότητα της Αλγερινής πυγμάχου.

Στο επίκεντρο των κατηγοριών ήταν ο αποκλεισμός της Κελίφ, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας στο Νέο Δελχί το 2023, με την αιτιολογία ότι τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών στο αίμα της ήταν πολύ υψηλά.

Έκτοτε, διάφορες προσωπικότητες επιτέθηκαν δημοσίως στην αλεγερινή πυγμάχο στα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ αυτών, το αφεντικό του X και της Tesla, Έλον Μασκ, που ανήρτησε ένα τρανσφοβικό μήνυμα υπέρ της Άντζελα Καρίνι. Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η οποία βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο μιας διαμάχης για σχόλια που αμφισβητούν την τρανς ταυτότητα, έγραψε αρκετά μηνύματα στο X κατά της Αλγερινής αθλήτριας. Συγκεκριμένα, δήλωσε σοκαρισμένη που η ΔΟΕ επέτρεψε «σε έναν άνδρα να χτυπήσει μια γυναίκα στο όνομα του αθλητισμού».

Ένας «ψηφιακός όχλος λιντσαρίσματος

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο δικηγόρος της Ιμάν Κελίφ έγραψε ότι «η ποινική έρευνα θα καθορίσει ποιος βρισκόταν πίσω από αυτή τη μισογυνική, ρατσιστική και σεξιστική εκστρατεία, αλλά θα πρέπει επίσης να εξετάσει εκείνους που τροφοδότησαν αυτό το ψηφιακό λιντσάρισμα».

Μιλώντας στο Variety την Τρίτη, είπε ότι η συγγραφέας και ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι οι μόνοι που κατονομάζονται στην καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση και ανέφερε την πιθανή προσθήκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter [για την Ιμάν Κελίφ], οπότε είτε κατονομάζεται στην καταγγελία μας είτε όχι, [το όνομά του] θα εμφανιστεί στη διαδικασία», δήλωσε ο δικηγόρος. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο όχι μόνο επέκρινε την πυγμάχο στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και την στοχοποίησε ανοιχτά σε μια συνάντηση, λέγοντας ότι «θα εμπόδιζε τους άνδρες να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών».

Ο Έλον Μασκ αντέδρασε στην πλατφόρμα του X, με μια σύντομη απάντηση σε έναν χρήστη. «Μπορούν να απαγορεύσουν να λένε την αλήθεια;», ρώτησε ο χρήστης με αφορμή την ανακοίνωση ότι κατατέθηκε καταγγελία. «Σίγουρα προσπαθούν», απάντησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν είχε απαντήσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This