US Open: Άδοξο φινάλε (και) για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Πρόωρος αποκλεισμός

Must Read

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε πρόωρα το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, καθώς λύγισε από τον ομογενή Θανάση Κοκκινάκη με 1-3 σετ (6-7, 6-4, 3-6, 5-7) στον πρώτο γύρο του US Open.

Ο Ελληνοαυστραλός, που πήρε τη ρεβάνς από τον 2ο γύρο του Australian Open του 2021, όπου τότε είχε επικρατήσει ο Τσιτσιπάς στο 5ο set, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του Νούνο Μπόργκες – Φεντερίκο Κορία.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, κατάφερε ωστόσο να ισορροπήσει την κατάσταση, ξεκινώντας αντεπίθεση για να μετατρέψει το εις βάρος του 4-2 σε 5-4. Ο Αυστραλός τενίστας ελληνικής καταγωγής σέρβιρε δύο φορές με επιτυχία για να παραμείνει στο σετ (5-5 και 6-6), ήταν πιο ψύχραιμος στο tie break, αφού από το 6-1 στους πόντους μείωσε σε 6-5, πήρε τον έβδομο και κρισιμότερο και έκανε το 1-0 στα σετ μετά από περίπου μία ώρα αγώνα.

Το δεύτερο σετ άρχισε με αμφότερους να σπάνε το σερβίς. Μέχρι και το 4-4 οι δύο τενίστες συμβάδιζαν. Σε εκείνο το σημείο, ο Έλληνας τενίστας έκανε το break για το 5-4, διατήρησε το δικό του σερβίς και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να κυνηγάει τον αντίπαλό του, καθώς δεν κατάφερε το break. Όλα άλλαξαν στο έβδομο game. Ο Κοκκινάκης έσβησε ακόμα ένα break point του 26χρονου Έλληνα τενίστα και με το σκορ (4-3) και την ψυχολογία υπέρ του, έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά για το 5-3, ενώ με χαρακτηριστική άνεση πήρε και το ένατο game για να προηγηθεί εν τέλει με 2-1 με σερί 3-0.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε ισορροπημένα, όμως ο Τσιτσιπάς έχασε την συγκέντρωσή του και με τρία σερί κερδισμένα games ο Κοκκινάκης κατέκτησε τη νίκη.

Δείτε το χθεσινό στιγμιότυπο με το άδοξο αντίο της Σάκκαρη (η οποία αποχώρησε με τραυματισμό)




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This