FIFA: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ισραήλ για τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας

«Έχει διενεργηθεί μια ανεξάρτητη νομική αξιολόγηση, σχετικά με το αίτημα των Παλαιστινίων»

Must Read

Ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας μαίνεται με το Ισραήλ να συνεχίζει αμείωτους τους βομβαρδισμούς προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων αμάχων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστινιακής Αρχής κατέθεσε επίσημο αίτημα στην FIFA για την αποβολή των ισραηλινών ομάδων. Εφεξής το ενδεχόμενο αποβολής του Ισραήλ θα εξεταστεί σοβαρά, με τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να καλούνται να λάβουν απόφαση στην προσεχή συνεδρίαση, τον Οκτώβριο.

Σε σχετική ανακοίνωση της FIFA αναφέρεται:

«Έχει διενεργηθεί μια ανεξάρτητη νομική αξιολόγηση, σχετικά με το αίτημα των Παλαιστινίων, που τέθηκε τον Μάιο κατά την διάρκεια του 74ου Συνεδρίου του ποδοσφαιρικού σώματος στην Μπανγκόκ. Η έκθεση αξιολόγησης, θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο της FIFA, ώστε να εξετασθεί δεόντως στην επόμενη συνεδρίαση, που έχει προγραμματισθεί για τον Οκτώβριο».

Οι ανεξάρτητοι νομικοί εμπειρογνώμονες που εξουσιοδοτήθηκαν από τη FIFA θα συντάξουν το προσεχές διάστημα μια έκθεση, με όσα συγκέντρωσαν στην έρευνα που έκαναν τους προηγούμενους μήνες.

Η PFA η παλαιστινιακή ομοσπονδία, μέσω μιας επτασέλιδης επιστολής, απαρίθμησε τις άμεσες συνέπειες των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα (σ.σ. τουλάχιστον 92 ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν και όλες οι αθλητικές υποδομές καταστράφηκαν), υπογραμμίζοντας παράλληλα την απουσία σοβαρού αγώνα κατά των αντιπαλαιστινιακών «διακρίσεων και ρατσισμού», όπως από μερίδα οπαδών της Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ, καθώς και αναρτήσεις από Ισραηλινούς αξιωματούχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι υποστηρίζουν «την γενοκτονία στη Γάζα.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This