Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Γίγαντας» και «αργυρός» ο Κωνσταντινίδης – Ασημένιο μετάλλιο η Μανθοπούλου και χάλκινο η Παπασταματοπούλου

Με ρίψη στα 38,65μ έφερε στην Ελλάδα το 4ο μετάλλιο

Must Read

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης βρήκε την μεγάλη βολή στο φινάλε του τελικού στην κορίνα F32 και με ατομικό ρεκόρ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Με ρίψη στα 38,65μ έφερε στην Ελλάδα το 4ο μετάλλιο.

Είναι οι τρίτοι συνεχόμενοι Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο 54χρονος Κωνσταντινίδης κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα (Ρίο και Τόκιο) ενώ είχε κερδίσει το χρυσό στην σφαιροφοβολία F32 στο Ρίο.




 

Θ. Κωνσταντινίδης: «Είχα πολύ άγχος, έβαλα όλη μου τη δύναμη στην τελευταία βολή»




 

Δεύτερο μετάλλιο – Χάλκινο και η Έλενα Παπασταματοπούλου!

Εξαιρετική η εμφάνιση της Έλενας Παπασταματοπούλου στα +65 κιλά (Κ44) του Τάε Κβον Ντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Δεύτερο μετάλλιο στο άθλημα για την χώρα μας, μετά την Χριστίνα Γκέντζου, το χάλκινο που κατέκτησε και συνολικά για την ελληνική ομάδα.




Με… περίπατο (36-9) κόντρα στην Φερνάντα Φερνάντεζ (Μεξικό) στον τελικό του ρεπεσάζ κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.




 

«Ασημένια» η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου στα 100 μέτρα

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, Λήδα Μαρία, και τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. «Ασημένια» η 19χρονη σπρίντερ, που άντεξε στα τελευταία μέτρα και πήρε την δεύτερη θέση στον τελικό των 100μ. της κατηγορίας Τ38.




 

Μολονότι κόλλησε στην εκκίνηση, μετά τα 60 μέτρα ανέπτυξε ταχύτητα και με έξοχο φίνις ολοκλήρωσε σε 12.49 (+0,8) κάνοντας για 2η φορά ατομικό ρεκόρ και κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο!




 

Η Λήδα Μαρία Μανθοπούλου έχασε από την Κολομβιανή Κάρεν Τατιάνα Παλομεκέ Μορένο, η οποία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.26! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η επίσης Κολομβιανή Ντάριαν Χιμένεθ Σάντσεθ με 12.53.

Πηγή φωτό: www.paralympic.gr

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This