Ο Τσαπατάκης αργυρός παραολυμπιονίκης στα 100 μ. πρόσθιο SB4 – Επτά τα ελληνικά μετάλλια στο Παρίσι! 

«15 χρόνια που ασχολούμαι ως αθλητής ΑΜΕΑ ξανά, δεν τα παράτησα καμία φορά...»

Must Read

Το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4 κατέκτησε απόψε το βράδυ ο Αντώνης Τσαπατάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Ρώσο Ντμίτρι Τσερνιάεφ, κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, ο οποίος αγωνίστηκε ως ανεξάρτητος.




«Τα συναισθήματα είναι ότι για ακόμα μία μέρα ήμουν και παρέμεινα ελεύθερος. Μία ακόμα μέρα που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. γιατί ξέρω πως αν ξαπλώσω σήμερα το βράδυ για να κοιμηθώ, αν καταφέρω να κοιμηθώ, ότι τα έχω δώσει όλα. Για κάθε κούρσα είμαι χαρούμενος ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γνωρίζοντας όμως ότι έχω δώσει το παραπάνω από αυτό που μπορώ. Το αργυρό μετάλλιο αυτό δεν σημαίνει κάτι, παρά μόνο ότι είναι ακόμα μία μέρα στην δουλειά. Αύριο έχουμε ακόμα έναν αγώνα και μετά ακολουθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων. Η ζωή επιφυλάσσει κάθε μέρα έναν αγώνα που δεν ξέρεις ότι υπάρχει. Το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα, τους γονείς μου, τη γυναίκα μου και σε όσους εμπνεύστηκαν και τους έκανα να ονειρευτούν αυτό το βράδυ», ήταν τα πρώτα λόγια του Τσαπατάκη στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά την τεράστια επιτυχία του.

«Λοιπόν, μία δήλωση. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που θα παραδεχθώ ότι κάτι δεν το μπορώ. Δεν μπορώ να τα παρατάω. Μετά από 15 χρόνια που ασχολούμαι ως αθλητής ΑΜΕΑ ξανά, δεν τα παράτησα καμία φορά. Σήμερα είναι ακόμα μία ημέρα και θα υπάρξουν πολλές περισσότερες. Τα καταφέραμε!», πρόσθεσε ο αργυρός παραολυμπιονίκης.




Επτά μετάλλια για την Ελλάδα στο Παρίσι

Επτά μετάλλια σε τέσσερα αθλήματα έχουν κατακτήσει μέχρι και σήμερα οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 Παρισιού και πιο συγκεκριμένα ένα στο μπότσια, τρία στον στίβο, δύο στο τάε κβον ντο και ένα στην κολύμβηση.

Αναλυτικότερα, η Χριστίνα Γκέντζου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 65 κιλών (Κ44) του τάε κβον ντο, ενώ χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο άθλημα κατέκτησε και η Ελένη Παπασταματοπούλου, αλλά στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44).

Όσον αφορά στα αθλήματα του στίβου, η Λήδα-Μαρία Μανθοπούλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. γυναικών (Τ38), ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης αναδείχθηκε επίσης αργυρός παραολυμπιονίκης, αυτός στη ρίψη κορίνας ανδρών (F32), ενώ στη δισκοβολία ανδρών (F56) ο Κωνσταντίνος Τζούνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ιστορία έγραψε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, αφού το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο μπότσια ανδρών (BC3), έχοντας ως ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, ήταν το έβδομο μετάλλιό του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες – από τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (2008) και μετά.

Και νωρίτερα απόψε ο Αντώνης Τσαπατάκης, με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στα 100 μ. πρόσθιο SB4 της παρα-κολύμβησης, πρόσθεσε και το δικό του όνομα στη λίστα των Ελλήνων μεταλλιούχων παρα-αθλητών στη διοργάνωση του Παρισιού.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This