Παραολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 8ης ημέρας

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Must Read

Πλούσια σε δράση είναι και η αυριανή μέρα για την ελληνική αποστολή, η οποία έχει ως στόχο να συνεχίσει να διακρίνεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μέχρι τώρα η χώρα μας έχει συγκεντρώσει 9 μετάλλια και έχει βλέψεις για περισσότερα.

Η αγωνιστική δράση για τα ελληνικά χρώματα θα ξεκινήσει από το Σατορού, όπου στις 10:30 ο Σωτήρης Γαλόγαυρος θα συμμετάσχει στα προκριματικά των 50μ τουφεκίου πρηνηδόν SH1 mixed (R6).

Λίγο αργότερα στις 11:18 η Εμμανουέλα Μασούρου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αντιμετωπίζοντας στα προημιτελικά της κατηγορίας -48κ (J1) του τζούντο την Ναταλία Νικολάουτσικ (Ουκρανία), η οποία έχει κατακτήσει δύο χάλκινα Παραολυμπιακά μετάλλια.

Στις 20:08 είναι η στιγμή του Νάσου Γκαβέλα. Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του 2021 στο Τόκιο καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του και μαζί του σε αυτή την κούρσα θα έχει ως guide τον Γιάννη Νυφαντόπουλο.

Επιδιώκει, να γίνει ο μοναδικός Έλληνας αθλητής, είτε μιλάμε για Ολυμπιακούς είτε για Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεκδικεί δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε δρομικό αγώνισμα! Το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατέχει ο Γκαβέλας, είναι στα 10.82 και με βάση τη σημερινή του απόδοση δεν αποκλείεται να το απειλήσει.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές της 8ης ημέρας (5/9) των Παραολυμπιακών Αγώνων:

Σκοποβολή
10:30 – Σωτήρης Γαλόγαυρος – προκριματικά 50μ τουφεκίου πρηνηδόν SH1 mixed (R6)

Κολύμβηση
10:38 – Αλέξανδρος Λεργιός – προκριματικά 50μ ελεύθερο S5
12:28 – μεικτή 4Χ50μ μεικτή 20 πόντων

Τζούντο
11:18 – Εμμανουέλα Μασούρου – -48κ (J1)

Άρση βαρών
14:35 – Πασχάλης Κουλούμογλου – 59κ

Στίβος
20:08 – Νάσος Γκαβέλας / Γιάννης Νυφαντόπουλος – 100μ Τ11

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This