Γιώργος Πρίντεζης: «Νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών με την αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού»

Στιγμές αποθέωσης για τον θρυλικό άσο

Must Read

Τα δάκρυα του Γιώργου Πρίντεζη συνόδευσαν την μεγαλειώση τελετή στο ΣΕΦ προς τιμήν του. Ο εμβληματικός άσος του Ολυμπιακού μίλησε με λόγια καρδιάς, άκουσε από 13.000 κόσμο το «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα» και είδε την θρυλική φανέλα του με το Νο15 να υψώνεται στον ουρανό του ΣΕΦ! Παρούσα στην εντυπωσιακή φιέστα η οικογένειά του, αθλητές-σύμβολα και προπονητές, με τον βετεράνο αθλητή να ζει μοναδικές στιγμές. Αργότερα σε τοποθετήσεις του ανέφερε πως σκέφτεται πλέον σοβαρά να ενεργοποιηθεί από κάποιο πόστο στην αγαπημένη του ομάδα, καθώς αυτό είναι και επιθυμία διοίκησης και κόσμου. Δεν άντεξε πάντως αργότερα και μπήκε λίγο και στο φιλικό στο τέλος με την Μακάμπι, τιμής ένεκεν.

Ο Γιώργος Πρίντεζης εμφανώς συγκινημένος σε μία εξομολόγηση καρδιάς αναφέρθηκε στην παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σήμερα νιώθω πολύ τυχερός γιατί είναι σαν να βλέπω τον επικήδειο μου. Τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα. Θυμάμαι όταν πάτησα για πρώτη φορά το παρκέ. Όταν ήμουν με ανθρώπους που είχα στο δωμάτιό μου. Καθόμουν σε μία γωνία μόνος και προσπάθησα να συνειδητοποίησω που ήμουν. Ο κόσμος βλέπει ένα 2ωρο. Έχω ζήσει πολλά συναισθήματα για αυτούς τους ανθρώπους που είναι εδώ, στην καθημερινότητα. Αυτά μου μένουν, μαζί με την αγάπη του κόσμου, περισσότερο από τίτλους. Ένα καλάθι μετράει πολύ αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις, ο σεβασμός είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Όταν πρωτοήρθα εδώ δεν το περίμενα αυτό. Είμαι τυχερός με την γενιά του Ολυμπιακού που μεγάλωσα, 1996-97. Ίσως για αυτό μου έμειναν αυτά τα συναισθήματα και ήθελα να μείνω εδώ. Ακόμα και που έφυγα δε θα το άλλαζα, έπρεπε να γίνει για να καταλάβω ότι ανήκω εδώ.

Είμαι τυχερός γιατί συνεργάστηκα με πολλούς παίκτες και προπονητές. Θυμάμαι την τρέλα και την όρεξη των προέδρων από την πρώτη μέρα, την δίψα. Θυμάμαι με τον Μπαρτζώκα ήμουν στην Λάρισα. Με είχε βοηθήσει πάρα πολύ, στο πως να διαχειρίζομαι την αθλητικότητά μου. Με τον Κωστάρα τα λόγια είναι περιττά, είμαι πιο κοντά από όλους, τον αγαπάω πολύ και είστε τυχεροί που είναι αρχηγός. Ο Μπιλάρας είναι αδελφός μου, είμαι περήφανος που είναι εδώ. Με έπρηζε μπασκετικά και εγώ τον απέφευγα, ίσως αυτό να ήταν το μυστικό της επιτυχίας.

Με τον Σφαιρόπουλο ήρθα πιο κοντά από κάθε προπονητή. Με πίστεψε από όταν ήμουν τραυματίας. Πετύχαμε πολλά, τρυπήσαμε τα ταβάνια μας, τον εκτιμάω πάρα πολύ.

Τον Μίλαν Τόμιτς τον είχα παίκτη, προπονητή, πρόεδρο, μας έφερνε νερά. Αυτός και αν είναι ψυχάρα.

Θα ήθελα να είναι εδώ ο Ντούντα. Ένας προπονητής που αν σε πίστευε γινόσουν καλύτερος. Συνεργάστηκα μαζί του και μακάρι να ήταν μαζί μας τώρα. Δεν θέλω να μακρηγορώ, συγγνώμη αν καθυστερώ. Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν τι νιώθω, δε θέλω να τα λέω. Ευχαριστώ που ήρθατε εδώ μέσα στη ζέστη, ευχαριστώ τον Ολυμπιακό για αυτή την βραδιά που δεν φανταζόμουν ποτέ. Μακάρι αυτή η βραδιά να εμπνεύσει κάθε παιδί να μην τα παρατάει, να πιστεύει. Σε όλες τις δουλειές χρειάζεται παραπάνω δουλειά, πίστη. Να επιμένεις, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Από μικρός είχα ανθρώπους που με αγαπούσαν, που με είχαν προσγειωμένο. Θέλω να αναφέρω μόνο τον εκλιπόντα μάνατζέρ μου, Γιώργο Δημητρόπουλο. Στην εποχή μου ένας παίκτης 15 χρονών το να έχει μάνατζερ ήταν παράλογο. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου και πάντα μετά από καλά ματς μου έλεγε πως πρέπει να δουλέψω και άλλο και μετά από άσχημα να με εμψυχώσει. Είμαι τυχερός που είχα αυτούς τους ανθρώπους, τον μάνατζερ, την Χρύσα. Οι γονείς πρέπει να είναι πάντα εκεί, να λένε τα καλά και τα κακά. Να κατευθύνουν με γνώνομα και την αγάπη και τον σεβασμό. Όταν έπρεπε να μιλήσω για το νέο μου συμβόλαιο, οι άνθρωποι μου μου έλεγαν μήπως πρέπει να δεις κάτι άλλο, να πας σε άλλες ομάδες. Δεν τους το είχα πει ακολούθησα το ένστικτό μου και το λέω και τώρα ότι νιώθω ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών με την αγάπη σας. Και αυτό το βλέπω και στην καθημερινότητα. Η αγάπη σας είναι μοναδική. Σας αγαπώ πολύ».

Με θερμά λόγια για τον Γιώργο Πρίντεζη και τη σύνδεσή του με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Ευχαριστώ όσους είναι απόψε εδώ, σε αυτή τη μεγάλη ημέρα, για να τιμήσουν τον Γιώργο και τον Θρύλο. Είναι μεγάλη ημέρα για τον Θρύλο μας, που τιμάει τέτοιους αθλητές στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού μας», ανέφερε ο προπονητής των Πειραιωτών. Και συνέχισε:

«Δεν έχει σημασία τι αθλητική δυνατότητα, τι δεξιότητες έχει, το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας. Για να έχεις διάρκεια 15 χρόνων, για να φοράς αυτή την τόσο δύσκολη και βαριά φανέλα του Θρύλου, σημαίνει ότι είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Τον μεγάλο σεβασμό μου και την αγάπη μου. Το “Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα” είναι φτιαγμένο ακριβώς γι’ αυτόν τον άνθρωπο».

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, βρέθηκε στο ΣΕΦ για να τιμήσει κι αυτός τον Γιώργο Πρίντεζη. Η ιστορία που μοιράστηκε ήταν από την ημέρα που ο “Πρι” είχε χάσει τον πατέρα του, αλλά έβαλε κανονικά τα μπασκετικά του παπούτσια και μπήκε να παίξει.

Ο Γιώργος έβαλε το τρίποντο με την Μπαρτσελόνα, αλλά η πιο δυνατή στιγμή μας είναι άλλη. Έχουμε αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τον Ιούνιο του 2016, πριν από τους τελικούς και 7 το πρωί χτυπάει το σταθερό. Κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Ο γιατρός της ομάδας μου ανακοίνωσε ότι έφυγε ο πατέρας του Γιώργου. Με ρώτησε αν έπρεπε να έρθει η μητέρα του να του το ανακοινώσει και είπα ασφαλώς ότι έπρεπε να έρθει.

Ήρθε η μητέρα του, τους άφησα να μιλήσουν και μετά κατέβηκα, μίλησα μαζί τους. Ήταν δύσκολες στιγμές. Και τότε του είπα ότι επειδή είχαμε τον πρώτο τελικό, πως εκείνος θα αποφάσιζε αν θα παίξει. Του είπα να το σκεφτεί και μετά από την πρωινή προπόνηση ήρθε και μου είπε “κόουτς θα παίξω”.

Αυτό δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του. Τότε βγήκε το “Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα”. Εκείνο το βράδυ όλο το γήπεδο φώναζε αυτό το σύνθημα. Έπαιξε για να βοηθήσει την ομάδα. Χάσαμε το πρώτο ματς, κάναμε μπρέικ και πήραμε το πρωτάθλημα με το τρίποντο του Βασίλη. Αυτή ήταν η πιο δυνατή στιγμή μου με τον Γιώργο“.

Από πλευράς διοίκησης, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανέφερε αρχικά πως «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την προσφορά του Πρίντεζη στον Ολυμπιακό αλλά και τη δική μας ιστορία τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον. Για μένα Πρίντεζης σημαίνει ψυχή, αφοσίωση, σκληρή δουλειά και διάρκεια στον χρόνο. Έκανε μια μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό και ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Περάσαμε πολλά μαζί. Του εύχομαι τα καλύτερα και να μείνει για πάντα στον Ολυμπιακό».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε ότι «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αυτό το καλάθι το 2012 άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Ήταν ο,τι καλύτερο υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Εγώ μπήκα μέσα, νόμιζα είχε τελειώσει το παιχνίδι. Δεν άκουγα, ήμουν σε άλλη κατάσταση. Από τότε άλλαξαν όλα. Άλλαξε η ιστορία του Ολυμπιακού.

Δεν ήταν όμως η μόνη μεγάλη στιγμή που ζήσαμε με τον Γιώργο. Δεν θα ξεχάσω το τρίποντο το 2015 με τη Μπαρτσελονα που χοροπηδούσαμε όλοι μαζί. Αυτό δείχνει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τύχη. Τέλος μια πολύ μεγάλη στιγμή που δεν ήταν καλάθι του Γιώργου άλλα το τρίποντο του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ. Τη στιγμή που πήρε τη μπάλα ο Βασίλης, αγκαλιαστήκαμε με τον Γιώργο και περιμέναμε και έγινε αυτό που έγινε. Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This