Εθνική: Νέα εποχή με Γιοβάνοβιτς – Εκκίνηση απόψε με Φινλανδία στο Nations League

Στις 21.45 στο Καραϊσκάκη

Must Read

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε την Φινλανδία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική της 4ης σεζόν του Nations League.

Ένα νέο κεφάλαιο στην γαλανόλευκη ανοίγει σήμερα, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι, φιλοξενεί στις 21:45 (ALPHA, Novasports Prime) τους Φινλανδούς στο Φάληρο.

Για πρώτη φορά η Εθνική θα αγωνιστεί στη League B (2ος όμιλος), καθώς κατάφερε να κερδίσει την άνοδο από την τρίτη κατηγορία στην τελευταία διοργάνωση (2022-23).

Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός φέρνει καινούριο αέρα στην Εθνική, η οποία κρατά και τις γερές βάσεις από την θητεία του Γκουστάβο Πογέτ, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2024. Ο Γιοβάνοβιτς βρίσκει ένα έτοιμο σύνολο, έναν κορμό παικτών, με τον ίδιο να γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να θέλει να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες και σίγουρα σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο αγώνας με τη Φινλανδία σηματοδοτεί και την επιστροφή της Εθνικής  στο «Γ. Καραϊσκάκης», ψάχνοντας  την ώθηση για νέες επιτυχίες και εποχές δόξας. Η κίνηση στην προπώληση των εισιτηρίων έδειξε πως ο κόσμος θα στηρίξει μαζικά τη νέα προσπάθεια.

Σημαντικό είναι ότι ντεμπούτο κάνει και ο Χρήστος Ζαφείρης. Ο νεαρός μέσος που επέλεξε την Ελλάδα και απέρριψε τη Νορβηγία. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Γιοβάνοβιτς που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η Φινλανδία, αφού τερμάτισε πάνω από την Ελλάδα το 2018, για να κερδίσει την άνοδο στη League B, παρέμεινε σε αυτό το επίπεδο. Η ομάδα του Μάρκου Κανέβρα θα αγωνιστεί χωρίς τον Ντάνιελ Χάκανς, μία μεγάλη απώλεια για τους Σκανδιναβούς, αφού ο επιθετικός της Λεχ Πόζναν έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε επτά εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα, όλα στα πρόσφατα προκριματικά του Euro 2024.

Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, έχουν διεξαχθεί 18 αναμετρήσεις. Η Ελλάδα έχει 9 νίκες, 6 ήττες, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Τα γκολ είναι 29-22 για την γαλανόλευκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ελβετός, Ουρς Σνάιντερ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος (Τζολάκης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μάνταλος, Πέλκας, Μπακασέτας, Μασούρας, Ιωαννίδης, Τζόλης.

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Άλχο, Τένχο, Ιβάνοφ, Ουρόνεν, Καμαρά, Σούλερ, Λοντ, Πογιάνπαλο, Άντμαν, Πούκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This