Χαριστέας στη “Δίκη”: «Ο Γιοβάνοβιτς έχει το μαγικό ραβδάκι που χρειάζεται η Εθνική»

Must Read

Για τη νέα εποχή της Εθνικής Ελλάδας, την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για το αν οι παίκτες μπορούν να ενώσουν τον κόσμο και φέρουν ξανά την γαλανόλευκη σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, μίλησε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Άγγελος Χαριστέας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία:

«Ήταν αγχωτικό το παιχνίδι και μην σας ξεγελάει το τελικό 3-0. Ήταν πρεμιέρα, ήταν το πρώτο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής, ήταν το πρώτο ματς μετά από χρόνια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που μόνο ωραίες αναμνήσεις μας θυμίζει και θα το χαρακτήριζα γουρλίδικο το γήπεδο. Είναι σημαντικό η Εθνική να έχει σταθερή έδρα. Όσον αφορά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι αποδεκτός απ΄ όλα τα παιδιά, άλλωστε με τα περισσότερα έχει δουλέψει στον Παναθηναϊκό και τα γνωρίζει πολύ καλά. Επίσης, εντυπωσιακό σε αυτή την Εθνική είναι οτι 16 από τους 28 παίκτες του ρόστερ παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είμαι πολύ αισιόδοξος παρότι δεν κάναμε καλό ματς απέναντι σε μία ομάδα που είναι σκληρό καρύδι. Θέλω να δω αυτά τα παιδιά να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς τους και να φέρουν μεγάλες επιτυχίες για την πατρίδα μας. Από την εποχή μου είχαμε να δούμε τόσους Έλληνες να αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πάντως, έχουν την ευκαιρία να κάνουν το μεγάλο βήμα παραπάνω. Τους λείπει μία μεγάλη νίκη κι αν θέλεις να πας παρακάτω θα πρέπει μία τέτοια μεγάλη νίκη να πάρεις απέναντι στην Αγγλία».

Για τον Φώτη Ιωαννίδη:

«Μου αρέσει ο Φώτης. Εξελίσσεται και δεν μας έχει συνηθίσει να σκοράρει με το κεφάλι. Είναι πολύ αθλητικός φορ και θέλω να τον δω να σκοράρει περισσότερο με το κεφάλι επειδή φαίνεται πως το έχει. Είναι σημείο αναφοράς για την Εθνική μας και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη απέναντι στη Φινλανδία. Μπορεί να πάρει πάνω του την Ελλάδα με την βοήθεια πάντα των συμπαικτών του. Στην επίθεση έχουμε εξαιρετικούς παίκτες-πέρα του Ιωαννίδη, Παυλίδη και Δουβίκα που μπορούν να σηκώσουν ψηλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Μετά τους Ρεχάγκελ και Σάντος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει αναλάβει την Ελλάδα. Όχι από θέμα αγωνιστικό, από θέμα προσωπικότητας. Ο Ιβάν είναι ένας προπονητής που δουλεύει με τις προσωπικότητες των παικτών, τους δίνει ηρεμία, χώρο και χρόνο και το πιο σημαντικό ήρθε στην ομάδα και δεν την άλλαξε ριζικά. Κατάλαβε ότι έχει ένα πολύ καλό υλικό στα χέρια του που θέλει διαχείριση. Επίσης, είναι επικοινωνιακός με τους παίκτες και εύχομαι να έχει τύχη και αποτελέσματα για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Τον πιστεύω πολύ ως προπονητή της Εθνικής μας».

Για τη δοκιμασία στο Δουβλίνο:

«Η Ιρλανδία θα παίξει τελείως διαφορετικά με εμάς σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Αγγλία, μία ομάδα φόβητρο για τους αντιπάλους της. Η Ιρλανδία θα μας πιέσει και θα ψάξει ένα γρήγορο γκολ, όμως εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους χώρους γιατί είμαστε καλύτεροι ομάδα από τους Ιρλανδούς παρόλο που οι αντίπαλοι μας δεν το πιστεύουν και να πάρουμε το τρίποντο. Την πρώτη θέση κυνηγάμε, αλλά αν δεν έρθει δεν είναι και το τέλος. Ότι κι αν γίνει η Ελλάδα λείπει από μεγάλη διοργάνωση και όλοι πρέπει να βάλουν το λιθαράκι τους για να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Για το γεγονός ότι είδαμε πρόσωπα-έκπληξη στην ενδεκάδα με τη Φινλανδία:

«Ο Γιοβάνοβιτς μελετάει διαφορετικά και μην σας κάνει εντύπωση να δείτε άλλη ενδεκάδα απέναντι στην Ιρλανδία. Να πω την αλήθεια και εγώ δεν περίμενα να δω βασικότον Μπουχαλάκη, αλλά για να τον επέλεξε βλέπει κάτι στις προπονήσεις που δεν βλέπουμε εμείς. Οι προπονητές είναι για να παίρνουν ρίσκα. Αυτό που παρατήρησα στο ματς με τους Φινλανδούς είναι ότι έχουμε έλλειψη παραγωγικότητας στα χαφ. Εκεί πρέπει να δουλέψει ο Ιβάν, ο οποίος δουλεύει αθόρυβα και γνωρίζει πολύ καλά τα πλεονεκτήματά μας και τα μειονεκτήματά μας».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πριν το παιχνίδι με την Γεωργία είχα μιλήσει με τα παιδιά και παρατήρησα ότι όλα είναι καλής πάστας μετά από χρόνια, παιδιά με προσωπικότητα και ήθος που είχαν θέληση, αλλά αυτό που τους έλειπε ήταν ένας άνθρωπος να τους ενώσει και να τους δώσει την αυτοπεποίθηση για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς έχει το μαγικό ραβδάκι που χρειάζεται η Εθνική μας. Στην δική μου εποχή καταφέραμε να ενώσουμε όλο τον κόσμο γιατί βγάζαμε υγεία ως ομάδα. Επαναλαμβάνω, αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που καταφέραμε εμείς πριν χρόνια. Στη ζωή ότι και να κάνεις θέλεις καλούς μέντορες και καλούς συναδέλφους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This