Κίνα: Σκληρές ποινές για στημένους αγώνες

Σάλος

Must Read

Σκάνδαλος και βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στην ποδοσφαιρική Άπω Ανατολή! Κόσμος και κοσμάκης θησάυριζε από το παράονομο στοίχημα, ακόμη και οι ίδιοι οι παίκτες… Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κίνας δεν αστειεύεται, ανακοινώνοντας τον δια βίου αποκλεισμό 43 ατόμων, που όλα δείχνουν πως συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και «στημένων» αγώνων!

Όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας “Xinhua”, μεταξύ των 43 βρίσκονται μάλιστα τρεις πρώην διεθνείς Κινέζοι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο Νοτιοκορεάτης Σον Τζουν-χο. Ο διεθνής μέσος παρέμεινε κρατούμενος στην Κίνα από τον Μάιο του 2023 ως τον Μάρτιο του 2024, όταν και επέστρεψε στη Νότια Κορέα, κατηγορούμενος για δωροληψία και συμμετοχή σε προσυνεννοημένους αγώνες.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, η έρευνα διήρκεσε δύο χρόνια και συνολικά εμπλέκονται 128 άτομα, μεταξύ των οποίων οι «43». Στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, ανώτερα στελέχη έχουν φυλακιστεί ή έχουν παυθεί από τα καθήκοντά τους. Τον Μάρτιο, ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τσεν Σουγιουάν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην παίκτης της Εβερτον, Λι Τιε, δήλωσε ένοχος για δωροληψία ύψους 9,7 εκατ. ευρώ και για συμμετοχή σε «στήσιμο» αγώνων. Τον Αύγουστο, εξάλλου, κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 11 ετών τον πρώην αντιπρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λι Γιουγί. Με την υπόθεση να έχει πολλά επεισόδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This