Παρίσι: Η αποσυναρμολόγηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών χώρων θα φτάσει… τέλη Οκτωβρίου

Κάποιες άλλες εργασίες θα τραβήξουν μέχρι την άνοιξη

Must Read

Επιχείρηση… ξήλωμα. Η αποσυναρμολόγηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών χώρων, ιδιαίτερα στο κέντρο του Παρισιού, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα «τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ολυμπιακής Οργανωτικής Επιτροπής, Έντουαρντ Ντονέλι.

Κάποιες αποσυναρμολογήσεις ξεκίνησαν το βράδυ της 26ης προς την 27η Ιουλίου μετά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον Σηκουάνα.

Ορισμένα σημεία όπως η τοποθεσία για ποδήλατα στο Ελανκούρ (Elancourt), το γήπεδο γκολφ στο Σεντ Κεντίν (Saint-Quentin-en-Yvelynes) ή το στάδιο της Λιλ που φιλοξένησε μπάσκετ και χάντμπολ έχουν ήδη αποκατασταθεί στην αρχική τους κατάσταση. Στο κέντρο του Παρισιού «αυτό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Στη πλατεία Κονκόρντ (La Concorde), που φιλοξένησε την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων μετά τα Ολυμπιακά αθλήματα «μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε αφαιρέσει τις εγκαταστάσεις μας στο δυτικό μισό» και το ανατολικό τμήμα «θα αποσυναρμολογηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου», είπε ο Ντονέλι.

Οι εργασίες στην γέφυρα Αλεξάνδρου Γ’ (Alexandre III) «θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου». Στις Βερσαλλίες, στον Ολυμπιακό Ιππικό χώρο, οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν μέχρι την «άνοιξη και το καλοκαίρι του 2025».

Μετά το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων το «Stade de France» θα είναι έτοιμο για την συναυλία της Μιλέν Φαρμέρ (Mylen Farmer) στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία κατά την οποία θα αποσυναρμολογηθούν οι Ολυμπιακοί κύκλοι στον Πύργο του Άιφελ, η οποία θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια ελαφρύτερη έκδοση, διευκρινίστηκε ότι αυτό «είναι σε διαδικασία συμφωνίας με τη ΔΟΕ».

Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Solideo (εταιρεία παράδοσης έργων της Ολυμπιακής), Γιαν Κρυσίνσκι, υπενθύμισε ότι το Ολυμπιακό χωριό θα υποδεχθεί τους πρώτους του κατοίκους «στα τέλη του 2025».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This