Αδιανόητο! Τζούντο: Αποκλείστηκε Σέρβος για 5 μήνες επειδή… έκανε τον σταυρό του στον αγώνα με τον Τσελίδη

«Ο Θεός μού έδωσε τα πάντα, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην καριέρα μου, και για εμένα είναι το νούμερο ένα»

Must Read

Οργή προκαλεί η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο να απαγορεύσει στον Σέρβο πρωταθλητή Νεμάνια Μάιντοφ οποιαδήποτε ενασχόληση με το άθλημα για τους επόμενους 5 μήνες επειδή έκανε τον σταυρό του. Στην καριέρα του μετρά 7 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλα 3 σε παγκόσμια.

Το Ολυμπιακό μετάλλιο του στέρησε στο Παρίσι ο γίγαντας Θοδωρής Τσελίδης, καθώς τον απέκλεισε στη φάση των «16».

Ο 28χρονος Σέρβος τζουντόκα ενημερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία ότι τιμωρείται με 5μηνο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα (αγώνες, προπονητικά καμπ, προετοιμασία) γιατί έκανε τον σταυρό του πριν και μετά το τέλος του αγώνα με τον Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η αιτιολόγηση αναφέρει παραβίαση του αγωνιστικού πρωτοκόλλου που αφορά στην επίδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Δείτε το βίντεο

Ο σπουδαίος αθλητής ξεκαθάρισε πως όποιες συνέπειες και αν έχει να αντιμετωπίσει, δεν μετανιώνει και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση μετά την επιστροφή του στην δράση. Αυτό επιβεβαιώνει και με την επιστολή του στην Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο, αφού δεν ζήτησε συγγνώμη καθώς θεωρεί ότι δεν έκανε τίποτε κακό.

Η ανάρτηση του Μάιντοφ

«Πριν από 15 ημέρες, έλαβα ειδοποίηση ότι έχω τιμωρηθεί με αποκλεισμό 5 μηνών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) λόγω παραβίασης των θρησκευτικών τους κωδίκων. Συγκεκριμένα, για το ότι έκανα τον σταυρό μου κατά την είσοδό μου στον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μου απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα καμπ και τις προετοιμασίες.

Η αλήθεια είναι πως στην απολογητική επιστολή προς την πειθαρχική επιτροπή δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ότι έκανα το σταυρό μου και δήλωσα ότι δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ, παρόλο που δεν γνώριζα πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι η τιμωρία.

Ο Θεός μού έδωσε τα πάντα, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην καριέρα μου, και για εμένα είναι το νούμερο ένα, και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάντα θα τον δοξάζω και θα τον ευχαριστώ.

Τίποτε καινούργιο για μένα προσωπικά, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και μια νέα εμπειρία ζωής. Λυπάμαι όμως που ένα τόσο όμορφο και δύσκολο άθλημα, όπως το τζούντο, έχει καταντήσει έτσι.

Ο Θεός μού χάρισε μια σπουδαία καριέρα, με 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκινούσα, ονειρευόμουν να κερδίσω έστω ένα από αυτά τα μεγάλα μετάλλια και να κάνω περήφανους τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, η οποία θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου. Μου έδωσαν τόσα πολλά, χρεώθηκαν για να φτάσω εδώ και δεν μπορώ απλά να σκύψω το κεφάλι σε μια τέτοια απαίτηση.

Θα ξεκουραστώ μέχρι να λήξει η τιμωρία μου και μετά θα επιστρέψω με την βοήθεια του Κυρίου μας για μια νέα αρχή και νέες νίκες. Σας αγαπώ όλους, Νεμάνια Μάιντοφ».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This