Laver Cup: Νίκη-ρεβάνς του Τσιτσιπά επί του Κοκκινάκη

Σε 81 λεπτά αγώνα

Must Read

Σημαντικό αποτέλεσμα!

Απελευθερωμένος, με ωραίο τένις και σωστές αποφάσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη και με 2-0 σετ 6-1, 6-4 μετά από 81 λεπτά, έδωσε τον πρώτο βαθμό στην Team Europe. Ισοφαρίζοντας έτσι σε 1-1 την Team World, που προηγήθηκε μετά τη νίκη του Φραντσίσκο Σερούντολο κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Τσιτσιπάς, πήρε συνάμα την δική του ρεβάνς από τον ελληνοαυστραλό, για τον πρόσφατο αποκλεισμό στο US Open, ενώ παράλληλα διατήρησε το αήττητο στις πρεμιέρες του στην διοργάνωση, με 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Με τους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service να φτάνει το 77% (27/35), με 4 άσους χωρίς κανένα διπλό λάθος, με 25 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στον Κοκκινάκη, ειδικά στο 1ο set και με συνολικά 3 break έφτασε σε μια επιβλητική νίκη.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα έδωσε προβάδισμα στον Τσιτσιπά με 5-0(!), με τον Νο12 του κόσμου να κυριαρχεί στο court, βρίσκοντας δύο break (2-0, 4-0). Ο Κοκκινάκης πήρε το πρώτο του game αμέσως μετά μειώνοντας σε 5-1, με τον Τσιτσιπά να κλείνει το set με ένα ακόμα εύκολο hold, παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο με εξαιρετικό service, αλλά και μεγάλες επιστροφές, φτάνοντας σε νέο break και hold, κάνοντας στο 2-0 με το ξεκίνημα του 2ου set. Ο Κοκκινάκης βελτίωσε το service του, όμως ήταν αργά, με τον Τσιτσιπά να κρατάει το δικό του, σφραγίζοντας τη νίκη, χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στην Ευρώπη.

Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας ότι η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική μετά από άσχημο ξεκίνημα της ομάδας.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τον πόντο γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά και χαίρομαι που συνέβαλα σε αυτό», είπε.

«Φυσικά, ήταν κόντρα σε έναν αντίπαλο με τον οποίον δεν πέρασα πολύ καλά πριν από λίγες εβδομάδες στο US Open, έτσι προσπάθησα να βγω στο court όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλη την ομάδα».

Σε ερώτηση για το αν έχει επισκεφθεί το Βερολίνο ξανά, απάντησε: «Είμαι μεγάλος φαν των Coldplay. Δεν ξέρω αν με είδατε στη συναυλία στο Βερολίνο…»

Όσο για το τι άλλαξε από το τελευταίο ματς (με τον Κοκκινάκη στο US Open) μέχρι σήμερα, ανέφερε: «Ο κάπτεν της ομάδας, αυτή ήταν η διαφορά».

Πηγή: tennis24

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This