Ο Πιερό και η ιδιότυπη… ελληνική ιστορία του

Must Read

Ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο στην ΑΕΚ για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι σε αυτό το πρωτάθλημα. ο 29χρονος Φρανσουά Πιερό από την Αϊτή έχει μια ιδιότυπη ιστορία με τις δύο από τις τρεις βασικές αντιπάλους της Ένωσης. Παράλληλα έχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Γεννήθηκε στην Αϊτή στις 29 Μαρτίου του 1995. Φτώχεια καταραμένη στη μικρή αυτή νησιωτική χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Οι περισσότεροι κάτοικοί της ονειρεύονται να γίνουν οικονομικοί μετανάστες στις ΗΠΑ. Έτσι το σκέφτηκε και το αποφάσισε ο πατέρας του που ήταν δάσκαλος. Πήγε στις ΗΠΑ, αλλά παράλληλα με τη διδασκαλία για να μεγαλώσει το εισόδημα εργαζόταν και ως οδηγός λεωφορείου. Όταν ένοιωσε σε έτοιμος κάλεσε τη γυναίκα και τα τρία παιδιά τους στη νέα του πατρίδα. Ο Φρανσουά ήταν 12 χρόνων και έγινε από Φρανσουά…Φράντζι.

Εκεί άρχισε να κλωτσά και το τόπι. Έπαιξε στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, ξεχώρισε για το μπόι του (1μ.94), το εκτόπισμα του και την ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πριν υπογράψει στο Αμερικανικό πρωτάθλημα Βέλγοι μάνατζερ τον έπεισαν να έρθει στην Ευρώπη. Ήταν Ιανουάριος του 2018 και δεν άργησε η Μουσκρόν να του ανοίξει την πόρτα.

Επόμενο βήμα η Β’ κατηγορία της Γαλλίας. Η Γκινγκάμπ τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2019 κι ο Φράντζι ξανάγινε… Φρανουά. Τρία χρόνια αργότερα ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα. Ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιο του πήγε στην Μακάμπι Χάιφα για να έρθει στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό.

Κι εδώ στην ομάδα του Ισραήλ αρχίζει η σχέση του με τους δύο από τους τρεις βασικούς ανταγωνιστές της ΑΕΚ. Ιούλιο του 2022 όχι μόνο παίρνει μέρος στο θριαμβευτικό 4-0 με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, αλλά σημειώνει δύο καθοριστικά γκολ, το 0-2 στο 61′ και το 0-3 στο 64′

Ο πανηγυρισμός του μπορεί να εκληφθεί και ως πρόσκληση στις ελληνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, η Χάιφα προχωρά, περνά στους ομίλους και ο Πιερό σημειώνει 5 γκολ σε 12 αγώνες.

Ένα χρόνο αργότερα στο δρόμο του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έχει ξεκινήσει ο πόλεμος στο Ισραήλ, οι «πράσινοι» δίνουν τον πρώτο αγώνα στη Χάιφα που ήταν και ο μοναδικός της Μακάμπι στην έδρα της και λόγω Μπρινιόλι το ματς ολοκληρώνεται χωρίς γκολ. Ο Πιερό μπαίνει στο 68′ για να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Στη ρεβάνς στη Λεωφόρο δεν σκοράρει, ταλαιπωρεί τους αντίπαλους αμυντικούς και η ομάδα του προκρίνεται στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ όπου συνεχίζει την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Πιερό στην Opap Arena αναδείχτηκε MVP του αγώνα και στις δηλώσεις του στην κάμερα στην ΑΕΚ tv δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Οι εμφανίσεις του 29χρονου επιθετικού δημιουργούν… ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ματίας Αλμέιδα που από εκεί που έψαχνε για ετοιμοπόλεμο σέντερ φορ έχει ήδη τρεις. Ο Λιβάι Γκαρσία αναρρώνει, ο Μαρσιάλ σύντομα θα είναι έτοιμος και η Ένωση θα διαθέτει τρία μεγάλα όπλα στην επίθεση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This