Τσάμπιονς Λιγκ: Η «μάχη« του Λονδίνου και άλλες… 7 ιστορίες από τα αποψινά ματς – Τα κανάλια που μεταδίδουν τους 8 αγώνες

Οι αλλαγές της ΟΥΕΦΑ δημιουργούν νέες υποχρεώσεις για όλες τις ομάδες

Must Read

Καταιγίδα αγώνων για το Τσάμπιονς Λιγκ! Τα 18 ματς πρέπει να γίνουν σε δύο μέρες (Τρίτη – Τετάρτη) φέρνοντας βροχή σημαντικών αναμετρήσεων. Η νέα φόρμουλα της διοργάνωσης υποχρεώνει τις ομάδες να διεκδικούν τη νίκη σε όλα τα ματς, να προσέχουν τις άμυνές τους και να φορτώνουν τους αντιπάλους τους με γκολ. Το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να κυνηγούν τα γκολ.

Θυμίζουμε ότι από φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ άλλαξε. Δεν υπάρχουν όμιλοι, αλλά ένας (League Phase) με 36 ομάδες. Αυτές δίνουν 8 ματς (από 4 εντός και εκτός) με διαφορετικούς αντιπάλους, δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (1-9, 10-18, 19-27, 28-36).
*Οι πρώτες 8 ομάδες περνούν στους «16», όσες τερματίσουν από την 9η θέση έως την 24η θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια στα οποία έπειτα από διπλά ματς θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που θα περάσουν στους «16».
*Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διπλά ματς μέχρι και τα ημιτελικά, μονός ο τελικός (31 Μαΐου, Μόναχο).
Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι:
1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων,
2. Καλύτερη επίθεση,
3. Καλύτερη επίθεση εκτός,
4. Περισσότερες νίκες,
5. Περισσότερες νίκες εκτός,
6. Περισσότεροι βαθμοί συλλογικά από τους αντιπάλους,
7. Καλύτερη διαφορά τερμάτων συλλογικά από τους αντιπάλους,
8. Καλύτερη επίθεση συλλογικά από τους αντιπάλους.
9. Λιγότεροι βαθμοί ποινής,
10. Καλύτερος ευρωπαϊκός συντελεστής.

Η παρουσία στον όμιλο εξασφαλίζει 18,62 εκατ. ευρώ, η νίκη προσφέρει 2,1 εκατ. και η ισοπαλία 700.000 ευρώ.
Θα μοιραστούν και 666 «μετοχές» με αξία μονάδας τις 275.000 ευρώ. Ο 1ος θα πάρει 36 μετοχές, ο 2ος 35, ο 3ος 34 κ.ο.κ. Ο 36ος παίρνει μία μετοχή.

19:45 Σάλτσμπουργκ-Μπρεστ (CS3HD)
Μετά την ήττα στην πρεμιέρα (3-0 από την Σπάρτα στην Πράγα) η Σάλτσμπουργκ έβγαλε αντίδραση, Στα δύο τελευταία ματς σε Κύπελλο και πρωτάθλημα έχει συνολικό σκορ 6-0. Σημαντική η απουσία του αριστερού μπακ Τέρζιτς.
Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση η Μπρεστ νίκησε στο γήπεδο της Γκινγκάμπ που χρησιμοποιεί στην Ευρώπη με 2-1 την Στουρμ Γκρατς (Αυστρία). Γενικά δυσκολεύεται εκτός έδρας (0-3-5 στα 8 τελευταία).

19:45 Στουτγάρδη-Σπάρτα Πράγας (CS2HD)
Η Στουτγάρδη αγωνιζόταν στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ. Ισοφάρισε (1-1)μ στο 68′, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε δύο γκολ. Στον πρώτο εντός έδρας αγώνα στη διοργάνωση μετά από 11 χρόνια στην Ευρπωπη και 15 στο Τσάμπιονς Λιγκ ετοιμάζει πάρτι στην εξέδρα. Ελπίζει να την ακολουθήσουν και οι ποδοσφαιριστές της. Απών ο βασικός μπακ – χαφ Βάγκνομαν.
Η Σπάρτα ήταν εντυπωσιακή στην Πράγμα στο 3-0 επί της Σάλτσμπουργκ. Την Παρασκευή για το πρωτάθλημα έχασε με 3-2 στην έδρα της από την Σίγκμα Όλομουτς. Ήταν η πρώτη φετινή της ήττα και η πρώτη εντός έπειτα από 16 μήνες.

22:00 Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (CS9HD)
Είχε δύσκολη αποστολή στην πρεμιέρα η Αϊντχόφεν. Ήττα με 3-1 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους. Μείωσε με γκολ στις καθυστερήσεις. Στην Ολλανδία παραμένει πρώτη με το απόλυτο (7 νίκες σε ισάριθμα ματς).
Το ίδιο ισχύει και με την Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία (7 στα 7 στο πρωτάθλημα). Στην πρεμιέρα νίκησε 2-0 στη Λισαβόνα τη Λιλ και ονειρεύεται θέση στις οκτώ πρώτες.

Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν (CS2HD)
Θεωρητικά το πιο ενδιαφέρον ματς της βραδιάς. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από το 0-0 στην Ιταλία με την Αταλάντα, πρωταγωνιστούν στην Πρέμιερ έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Αήττητη φέτος η Άρσεναλ σε όλα τα επίσημα ματς (5-3-0).
Η Παρί νίκησε δύσκολα τη Χιρόνα στο Παρίσι με αυτογκόλ στο 90! Ο Ντεμπελέ λογομάχησε με τον τεχνικό Λουίς Ενρίκε που τον άφησε εκτός στο 3-1 με τη Ρεν. Επιστρέφει ο γκολκίπερ Ντοναρούμπα.

22:00 Ίντερ-Ερυθρός Αστέρας (CS7HD)
Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη διοργάνωση η Ίντερ με το 0-0 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι. Συνέχισε άσχημα στο πρωτάθλημα με ήττα (1-2) από τη Μίλαν κι επέστρεψε στις νίκες με το εκτός έδρας 3-2 από την Ουντινέζε.
Δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα ο Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι από την Μπενφίκα. Δέχτηκε δύο γκολ, μείωσε στο 86′. Στο πρωτάθλημα παραμένει πρώτος με τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ομάδα.

Λεβερκούζεν-Μίλαν (CS2HD)
Ξεκίνησε εντυπωσιακά με νίκη στην Ολλανδία (4-0 τη Φέγιενορντ), η ομάδα που κατέπληξε τους πάντες πέρσι, η Λεβερκούζεν. Στη Γερμανία σταμάτησε το σερί της Μπάγερν αποσπώντας ισοπαλία (1-1) στο Μόναχο.
Η Μίλαν, αντίθετα, ηττήθηκε 3-1 από τη Λίβερπουλ στο Μιλάνο. Άνοιξε το σκορ στο 3′, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε.

22:00 Μπαρτσελόνα-Γιουνγκ Μπόις (CS6HD)
Η Μπαρτσελόνα στο Μονακό έμεινε με 10 παίκτες στο 10′, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-1. Στο πρωτάθλημα ακόμα χειρότερα τα πράγματα με την ήττα 4-2 στην έδρα της Οσασούνα. Τραυματίες οι Τερ Στέγκεν, Ντάνι Όλμο, Φερμίν, Μαρκ Μπερνάλ, ενώ λείπουν από το ξεκίνημα της σεζόν οι Αραούχο, Κρίστενσεν, Γκάβι.
Η Γιουνγκ Μπόις κατάφερε να περάσει στον όμιλο, αλλά στο ελβετικό πρωτάθλημα πάει από το κακό στο χειροτερο. Βρίσκεται στην 11η θέση.. Στη διοργάνωση ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα (0-3).

22:00 Ντόρτμουντ-Σέλτικ (CS8HD)
Έδειξε χαρακτήρα η Ντόρτμουντ στο Βέλγιο. Νίκησε 3-0 την Κλαμπ Μπριζ σκοράροντας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Στη Γερμανία μια κρύο μια ζέστη. Βρίσκεται στην 5η θέση.
Η Σέλτικ έχει 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ανάμεσα τους και το εντυπωσιακό 5-1 της πρεμιέρας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα.

22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας-Μάντσεστερ Σίτι (CS5HD)
Η Σλόβαν θεωρείται ήδη από τις πιο αδύναμες ομάδες των 36. Ηττήθηκε 5-1 στην Σκωτία από τη Σέλτικ, συνεχίζει με εντός έδρας αγώνα, αλλά με τη Σίτι που έχει χάσει ήδη δύο βαθμούς στην πρεμιέρα. Στο πρωτάθλημα Σλοβακίας είναι πρώτη.
Η Σίτι γκέλαρε στο εντός έδρας ματς με την Ίντερ (0-0), Η απουσία του Ρόδρι την έχει επηρεάσει σημαντικά.

Η Βαθμολογία

Τετάρτη 02/10
Τζιρόνα-Φέγενορντ (19:45)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αταλάντα (19:45)
Άστον Βίλα-Μπάγερν Μονάχου (22:00)
Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μονακό (22:00)
Λιλ-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Λίβερπουλ-Μπολόνια (22:00)
Λειψία-Γιουβέντους (22:00)
Στουρμ Γκρατς-Κλαμπ Μπριζ (22:00)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This