Πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Κώστας Αλαμάνος

Εμβληματική φιγούρα των γηπέδων

Must Read

Ο Απόλλων Σμύρνης και το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκαν στη θλίψη, καθώς έφυγε από την ζωή ένας ιστορικός παράγοντας, ο Κώστας Αλαμάνος. Ο θρυλικός πρόεδρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πέθανε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024 σε ηλικία 89 ετών, έπειτα από νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Κώστας Αλαμάνος, γεννήθηκε το 1935 και υπήρξε ο μακριοβότερος πρόεδρος του Απόλλωνα (και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο), καθώς βρέθηκε στο τιμόνι της ιστορικής ομάδας από το 1979, οπότε συστάθηκε η ΠΑΕ, ως το 2005. Επί των ημερών του, οι «Κυανόλευκοι», που ανέδειξαν παικταράδες, μεταξύ άλλων τον Ντέμη Νικολαΐδη, έπαιξαν στην Ευρώπη (1995), ενώ συμμετείχαν και σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας (1996) έχοντας κατά περιόδους εξαιρετικές ομάδες. Παρά μάλιστα τις κατά καιρούς διενέξεις που υπήρξαν με οπαδούς της ομάδας, η προσφορά του στον σύλλογο αναγνωρίζεται από όλους. Στην εποχή του βγήκαν από τον Απόλλωνα πολλοί σπουδαίοι παίκτες (ο Απόλλων έβγαζε παίκτες από πολύ παλιά φυσικά, μεταξύ πολλών και τα αδέρφια Καμάρα), που έκαναν σημαντική καριέρα στο ποδόσφαιρο, Έλληνες και ξένοι και συνεργάστηκαν μαζί του κορυφαίοι τεχνικοί. Και ο Γιώργος Καραγκούνης «ψήθηκε» ποδοσφαιρικά στον Απόλλωνα και πολλοί ακόμη φόρεσαν την βαριά αυτή φανέλα. Με την ομάδα πια να βρίσκεται στα αλώνια των τοπικών κατηγοριών, μετά και την απομάκρυνση Μονεμβασιώτη (ιδιοκτήτης φούρνων Βενέτη) με προορισμό τον Ηρακλή.

Το 1998-99 ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΑΕ (της τότε διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος) σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και Κόκκαλη – Βαρδινογιάννη. Υπήρξε πρόεδρος κοινής αποδοχής κι απ’ τις δυο πλευρές, ενδεικτικό στοιχείο της εκτίμησης που υπήρχε στο πρόσωπό του. Ξεχώρισε για το ήθος του και για την ανιδιοτελή αγάπη του για το ποδόσφαιρο και κυρίως για τον Απόλλωνα. Την ιστορική ομάδα της Σμύρνης με έδρα την Ριζούπολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This