Τσάμπιονς Λιγκ: Υποσχέσεις για γκολ και εκπλήξεις στα αποψινά ματς

Εκτός έδρας αγώνες για Ρεάλ και Μπάγερν, εντός για Λίβερπουλ...

Must Read

Η αλήθεια είναι ότι τα 32 γκολ στα ματς της Τρίτης… άνοιξαν την όρεξη για τους αποψινούς αγώνες. Οι ομάδες, ειδικά οι ισχυρές δεν λυπούνται τους αντιπάλους τους. Δεν θέλουν απλά τους βαθμούς της νίκης, αλλά και τη διαφορά των τερμάτων που ίσως κρίνει την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου κι από εκεί τις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ ματς. Το νέο φορμάτ δεν έχει πια αδιάφορα μας. Κανείς δεν ξέρει εάν ένα γκολ κρίνει ακόμα και τη συμμετοχή στην επόμενη φάση!




19:45 Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα (SC2)
Ο αγώνας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα γίνει στο Γκελσενκίρχεν.
Η Σαχτάρ ξεκίνησε με το εκτός έδρας 0-0 στην Μπολόνια. Ήρωας ο τερματοφύλακας της Ρίζνικ.
Η Αταλάντα έμεινε στο 0-0, αλλά στην έδρα της με αντίπαλο την Άρσεναλ. Προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Μπολόνια.

19:45 Τζιρόνα – Φέγενορντ ((SC3)
Η Τζιρόνα ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος πέρσι στην Ισπανία. Έδειξε τις δυνατότητες της στην πρεμιέρα. Ηττήθηκε στο Παρίσι από την Παρί, αλλά με γκολ στο 90′.
Δεν είναι στα καλύτερα της η Φέγενορντ. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε εντός έδρας με 4-0 από την Λεβερκούζεν. Κακή πορεία και στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Έχει μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες.

20:00 Άστον Βίλα – Μπάγερν Μονάχου (SC5+ΜΕΓΚΑ)
Αν η Άστον Βίλα ξεκίνησε εντυπωσιακά με το 3-0 στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις τι να πει και η Μπάγερν Μονάχου που έκανε το σκορ της αγωνιστικής με το 9-2 σε βάρος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της βραδιάς.

20;00 Λειψία – Γιουβέντους (SC7)
Η Λειψία προηγήθηκε της Ατλέτικο στη Μαδρίτη, έχασε όμως με 2-1 δεχόμενη γκολ στο 90′. Το Σάββατο επέστρεψε στις επιτυχίες στην Γερμανία με το 4-0 επί της Άουγκσμπουργκ.
Η Γιουβέντους δεν είχε πρόβλημα στο εντός έδρας 3-1 επί της Αϊντχόφεν, ενώ στο πρωτάθλημα έπειτα από τρία διαδοχικά 0-0 επέστρεψε στις νίκες με το 3-0 επί της Τζένοα στη Γένοβα σε ματς χωρίς θεατές και με τους γηπεδούχους να μη βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

20:00 Λίβερπουλ – Μπολόνια (SC6)
Μετά την ήττα από το Νότιγχαμ η μηχανή της Λίβερπουλ πήρε μπρος. Έχει 4 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά μόνο σε ένα ματς διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Στη διοργάνωση κρατά την εμφάνιση και τη νίκη (3-1) στο Μιλάνο επί της Μίλαν.
Η Μπολόνια στα 7 επίσημα ματς έχει μία νίκη, μια ήττα και τέσσερις ισοπαλίες. Μεταξύ αυτών και το 0-0 στην έδρα της με τη Σαχτάρ την πρώτη αγωνιστική. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίστηκε δεόντως από όλο το κλαμπ, αλλά τα… δύσκολα τώρα αρχίζουν.

20:00 Λιλ – Ρεάλ Μαδρίτης (SC2)
Στην πρεμιέρα, η Λιλ, έπαιζε με την Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, ηττήθηκε με 2-0, αλλά από το 40′ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Χρειαζόταν την εκτός έδρας νίκη, 3-0 τη Χάβρη μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη. Σην Ευρώπη έχει χάσει μόλις ένα ματς στην έδρα της (2-5-1).
Η Ρεάλ δυσκολεύτηκε περισσότερο απ΄ότι δείχνει το τελικό 3-1 με την Στουτγάρδη στην πρεμιέρα. Έχει τον τρόπο όμως να βγαίνει νικήτρια. Το δείχνει το 7-3-0 που «τρέχει» φέτος στις επίσημες διοργανώσεις.

20:00 Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης (SC3)
Έχει πατήσει… γκάζι. Στα 7 τελευταία ματς έχει έξι νίκες και μόλις μια ισοπαλία. Έπαιξε σωστά στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Βελιγράδι και πήρε τη νίκη με 2-1 από τον Ερυθρό Αστέρα.
Η Ατλέτικο νίκησε 2-1 τη Λειψία κι από τότε έχει δύο ισοπαλίες και μια νίκη στο πρωτάθλημα της, όλες με Under. Η πιο πρόσφατη πάντως, εντός με τη Ρεάλ (1-1) θεωρείται επιτυχία.

20:00 Ντινάμο Ζάγκρεμπ  -Μονακό (SC8)
Τα… είδε όλα η Ντινάμο στο Μόναχο στην πρεμιέρα. Έγινε σάκος του μποξ από την Μπάγερν, βαριά ήττα με 9-2 που μπαίνει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της. Στο πρωτάθλημα επέστρεψε με δύο διαδοχικές νίκες, αλλά βρίσκεται στο «-2» από την κορυφή. Ο Νέναντ Μπιέλιτσα (πρώην της Ουνιόν Βερολίνου) επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας μετά από 4,5 χρόνια. Ο προκάτοχος του Σεργκέι Γιακίροβιτς πλήρωσεμ τα σπασμένα για τον διασυρμό στο Μόναχο.
Η Μονακό ξεκίνησε εντυπωσιακά στο 2-1 επί της Μπαρτσελόνα. Θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Αήττητη φέτος (6-1-0) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

20:00 Στουρμ Γκρατς – Κλαμπ Μπριζ (SC9)
Η Σουρμ Γκρατς ηττήθηκε στη Γαλλία από τη Μετς (1-2), αλλά με βάση τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης και τον θρίαμβο των Γάλλων (4-0 στην έδρα της Σάλτσμπουργκ) το… κακό ήταν μικρό! Το ματς με την Μπριζ είναι καθοριστικό για τους βαθμούς που θέλει, αλλά και την ψυχολογία των παικτών της.
Η Κλαμπ Μπριζ υποτάχτηκε στο εντός έδρας ματς με τη Ντόρτμουντ. Ξέρει ότι το ματς με την Στουρμ είναι καθοριστικό για τους δικούς της στόχους στη διοργάνωση. Στο Βέλγιο είναι στο «-2» από την κορυφή.

Αυτές είναι οι αλλαγές και τα κριτήρια ισοβαθμίας

Θυμίζουμε ότι από φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ άλλαξε. Δεν υπάρχουν όμιλοι, αλλά ένας όμιλος (League Phase) με 36 ομάδες. Αυτές δίνουν 8 ματς (από 4 εντός και εκτός) με διαφορετικούς αντιπάλους, δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (1-9, 10-18, 19-27, 28-36).
*Οι πρώτες 8 ομάδες περνούν στους «16», όσες τερματίσουν από την 9η θέση έως την 24η θα σχηματίσουν 8 ζευγάρια στα οποία έπειτα από διπλά ματς θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές που θα περάσουν στους «16».
*Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διπλά ματς μέχρι και τα ημιτελικά, μονός ο τελικός (31 Μαΐου, Μόναχο).
Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι:
1. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
2. Καλύτερη επίθεση
3. Καλύτερη επίθεση εκτός
4. Περισσότερες νίκες
5. Περισσότερες νίκες εκτός
6. Περισσότεροι βαθμοί συλλογικά από τους αντιπάλους
7. Καλύτερη διαφορά τερμάτων συλλογικά από τους αντιπάλους
8. Καλύτερη επίθεση συλλογικά από τους αντιπάλους
9. Λιγότεροι βαθμοί ποινής
10. Καλύτερος ευρωπαϊκός συντελεστής

Η παρουσία στον όμιλο εξασφαλίζει 18,62 εκατ. ευρώ, η νίκη προσφέρει 2,1 εκατ. και η ισοπαλία 700.000 ευρώ.
Θα μοιραστούν και 666 «μετοχές» με αξία μονάδας τις 275.000 ευρώ. Ο 1ος θα πάρει 36 μετοχές, ο 2ος 35, ο 3ος 34 κ.ο.κ. Ο 36ος παίρνει μία μετοχή.

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική
Τρίτη 22 Οκτωβρίου
19:45 Μίλαν – Κλαμπ Μπριζ
19:45 Μονακό – Ερ. Αστέρας
22:00 Άστον Βίλα – Μπολόνια
22:00 Τζιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας
22:00 Γιουβέντους – Στουτγάρδη
22:00 Παρί Σ.Ζ – Αϊντχόφεν-Σπόρτινγκ
22:00 Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
22:00 Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνεσκ
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου
19:45 Αταλάντα – Σέλτικ
19:45 Μπρεστ – Λεβερκούζεν
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ
22:00 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου
22:00 Μπενφίκα – Φέγενορντ
22:00 Σάλτσμπουργκ – Ντινάμο Κιέβου
22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας
22:00 Λειψία – Λίβερπουλ
22:00 Γιουνγκ Μπόις – Ίντερ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This