Λίγκα των Εθνών: Το άξιζε η Ελλάδα, το πήρε το ματς με την Αγγλία (2-1) και το αφιέρωσε στον Μπάλντοκ

Must Read

Η Ελλάδα νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Αγγλία. Κι όχι οπουδήποτε, στον ναό του ποδοσφαίρου, το «Γουέμπλεϊ». Φορτισμένοι οι διεθνείς από τον χαμό του συμπαίκτη τους, του Τζορτζ Μπάλντοκ είχαν ένα επιπλέον κίνητρο να κερδίσουν.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έγραψε ιστορία. Ο σέντερ φορ της Μπενφίκα σημείωσε δύο γκολ, στο 50′ και στο 90+4, ενδιάμεσα είχε σημειώσει άλλο ένα που δεν μέτρησε ως οφ σάιντ.

Αυτό που μετρά περισσότερο κι από τη νίκη είναι η εμφάνιση. Η Ελλάδα δεν φοβήθηκε το ματς. Κοίταξε στα μάτια τους αντιπάλους της και στο τέλος τέλος ήταν καλύτερη.

Οι 4.000 Έλληνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν το ματς έτριβαν τα μάτια τους. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Γιατί τα «λιοντάρια» πριν λίγους μήνες έπαιξαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι γραφειοκράτες της ΟΥΕΦΑ επικαλούμενοι την απουσία ημερομηνιών αρνήθηκαν να αναβάλουν το ματς με την Αγγλία.

Κι οι διεθνείς αποφάσισαν να παίξουν για τον Τζορτζ, τον φίλο και συμπαίκτη τους. Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν μετά το ματς ήταν συγκλονιστικές. Με τον αρχηγό Τάσο Μπακασέτα να κρατά τη φανέλα με τον αριθμό 2 και να την δείχνει στους φίλους της εθνικής, τους διεθνείς να δείχνουν τον ουρανό, εκεί που βρίσκεται πιά ο Μπάλντοκ. Όλα τα μάτια ήταν δακρυσμένα.

Έκλαιγαν και πολλοί Άγγλοι. Στη χώρα τους είχε αγωνιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκεί τον έβλεπαν και τον χειροκροτούσαν…

Η Ελλάδα με πίεση ψηλά έβαλε δύσκολα στους Άγγλους που ενδεχομένως να πίστευαν ότι θα είχαν ένα ήσυχο βράδυ. Στο 10′ το λάθος του τερματοφύλακα Πίκφορντ δεν καταφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Μπακασέτας, αφού ο Κόλγουϊλ έδιωξε στη γραμμή.

Στο 50′ ήρθε το πρώτο γκολ της εθνικής από τον Παυλίδη που όχι μόνο αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Κουλιεράκη, αλλά βρήκε δίχτυα μέσα από τρεις αντιπάλους που έγινε πέντε στην κάλυψη.

Στο 87′ ο Μπέλινχαμ ισοφάρισε σε 1-1. Η νίκη έδειξε να απομακρύνεται, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε και πάλι στον Παυλίδη με το γκολ στο 90+4′. Το χρονικό σημείο που σημειώθηκε δείχνει ότι οι διεθνείς δεν αρκέστηκαν στην ισοπαλία, αλλά ήθελαν τη νίκη. Και τα κατάφεραν!

Το εκτός έδρας 2-1 φέρνει την Ελλάδα με το απόλυτο, τους εννιά βαθμούς σε τρεις αγώνες. Είναι η μόνη αήττητη ομάδα στον όμιλο.

Διαιτητής: Ανδρέα Κολόμπο (Ιταλία)
Βοηθοί: Τσίρο Καρμπόνε, Τζιόρτζιο Περέτι (Ιταλία)
4ος: Ματέο Μερσενάρο (Ιταλία)
VAR: Βαλέριο Μαρίνι (Ιταλία)
Κίτρινη: 45+1 Σάκα, 53′ Ράις – 7′ Κουλιεράκης, 90+1′ Παυλίδης, 90+2′ Πέλκας
Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (51′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Γουότκινς)
Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Μπακασέτας (86′ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66′ Πέλκας), Παυλίδης

Έγιναν
Ιρλανδία – Αγγλία 0-2
Ελλάδα – Φινλανδία 3-0
Αγγλία – Φινλανδία 2-0
Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2
Αγγλία – Ελλάδα 1-2
Φινλανδία – Ιρλανδία 1-2

Η βαθμολογία
Β’ κατηγορία
Β’ όμιλος

Έρχονται
Κυριακή 13/10
19:00 Φινλανδία – Αγγλία
21:45 Ελλάδα – Ιρλανδία
Πέμπτη 14/11
Ελλάδα – Αγγλία
Ιρλανδία – Φινλανδία
Κυριακή 17/11
Αγγλία – Ιρλανδία
Φινλανδία – Ελλάδα

Τι ισχύει: Στη φάση ομίλων για την Β’ κατηγορία της Λίγκας Εθνών. Ο 1ος κάθε γκρουπ προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία, ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Γ’. Οι τέσσερις δεύτερες θα παίξουν με τις ισάριθμες τρίτες της Α’ κατηγορίας (διπλά ματς), οι νικητές καταλήγουν στη Α’ κατηγορία και οι ηττημένοι στη Β’. Οι τέσσερις τρίτες θα παίξουν με τις ισάριθμες δεύτερες της Γ’ κατηγορίας (διπλά ματς). Οι νικητές καταλήγουν στη Β’ κατηγορία και οι ηττημένοι στη Γ’. Σύνδεση με Μουντιάλ: Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Λίγκας Εθνών θα προστεθούν στις 12 που θα τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων τους στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, θα δημιουργηθούν τέσσερα Final-4 (μονοί ημιτελικοί, τελικός) και οι τέσσερις νικητές θα παίξουν στα τελικά του Μουντιάλ.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Βαθμοί στα μεταξύ τους, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4. Συνολική διαφορά τερμάτων, 5. Καλύτερη επίθεση, 6. Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας, 7. Νίκες, 8. Νίκες εκτός έδρας, 9. Βαθμοί ποινής, 10. Θέση κατάταξης κατά την κλήρωση των ομίλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This