Λίγκα των Εθνών: Ο Γκρίλις άνοιξε το δρόμο στο 3-1 της Αγγλίας στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία

Must Read

Ο Τζακ Γκρίλις με γκολ στο 18′ έδιωξε το άγχος της νίκης, που έγινε επιτακτική μετά την ήττα από την Ελλάδα στο «Γουέμπλεϊ», στο Ελσίνκι στο 3-0 των «λιονταριών» με τη Φινλανδία.

Το γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο αφού ναι μεν οι Άγγλοι είχαν τον πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσαν να παραβιάσουν για μεγάλο διάστημα και πάλι την εστία του Χραντέσκι.

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, το γκολ δεν ερχόταν για να ανοίξει το σκορ στα τελευταία 16 λεπτά του αγώνα.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο 74΄με ένα ακόμα γκολ από τον Αλεξάντερ Άρνολντ, ενώ ο Ράις στο 84′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κι ενώ οι Άγγλοι έδειχναν ότι θα πάρουν νίκη με ευρύ σκορ εκτός έδρας ήρθε ο Κόσκονεν με κεφαλιά να μειώσει σε 3-1 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Φινλανδία (Μάρκου Κανέβρα): Χραντέσκι, Άλχο (82′ Άντμαν), Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Ούρονεν, Καμαρά, Σούλερ (63′ Βάλτα), Πέλτολα, Γένσεν (75′ Λουντ), Κάλμαν (63′ Πογιάνπαλο), Κέσκινεν (75′ Πούκι).
Αγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Χέντερσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Γκουέχι, Γουόκερ, Ράις (85′ Γκάλαχερ), Γκόμες (80′ Λιούις), Πάλμερ (69′ Μαντουέκε), Γκρίλις, Κέιν (69′ Γουότκινς), Μπέλιγχαμ (80′ Φόντεν).

Έγιναν
Ιρλανδία – Αγγλία 0-2
Ελλάδα – Φινλανδία 3-0
Αγγλία – Φινλανδία 2-0
Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2
Αγγλία – Ελλάδα 1-2
Φινλανδία – Ιρλανδία 1-2
Φινλανδία – Αγγλία 1-3

Η βαθμολογία
Β’ κατηγορία
Β’ όμιλος

Έρχονται
Κυριακή 13/10
21:45 Ελλάδα – Ιρλανδία
Πέμπτη 14/11
Ελλάδα – Αγγλία
Ιρλανδία – Φινλανδία
Κυριακή 17/11
Αγγλία – Ιρλανδία
Φινλανδία – Ελλάδα

Τι ισχύει: Στη φάση ομίλων για την Β’ κατηγορία της Λίγκας Εθνών. Ο 1ος κάθε γκρουπ προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία, ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Γ’. Οι τέσσερις δεύτερες θα παίξουν με τις ισάριθμες τρίτες της Α’ κατηγορίας (διπλά ματς), οι νικητές καταλήγουν στη Α’ κατηγορία και οι ηττημένοι στη Β’. Οι τέσσερις τρίτες θα παίξουν με τις ισάριθμες δεύτερες της Γ’ κατηγορίας (διπλά ματς). Οι νικητές καταλήγουν στη Β’ κατηγορία και οι ηττημένοι στη Γ’. Σύνδεση με Μουντιάλ: Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Λίγκας Εθνών θα προστεθούν στις 12 που θα τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων τους στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, θα δημιουργηθούν τέσσερα Final-4 (μονοί ημιτελικοί, τελικός) και οι τέσσερις νικητές θα παίξουν στα τελικά του Μουντιάλ.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Βαθμοί στα μεταξύ τους, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4. Συνολική διαφορά τερμάτων, 5. Καλύτερη επίθεση, 6. Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας, 7. Νίκες, 8. Νίκες εκτός έδρας, 9. Βαθμοί ποινής, 10. Θέση κατάταξης κατά την κλήρωση των ομίλων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This