Λίγκα των Εθνών: Προχωρά με 4Χ4 η Εθνική – Η αφιέρωση των Μπακασέτα-Μάνταλου στον Μπάλντοκ

Αν και καλύτερη νίκησε δύσκολα 2-0 την Ιρλανδία στο Φάληρο

Must Read

Η Εθνική ήταν σαφώς καλύτερη της Ιρλανδίας, αλλά έφθασε δύσκολα στη νίκη με 1-0 στο κατάμεστο (30.253 εισιτήρια) γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Το πολύτιμο για την παραμονή στην πρώτη θέση του ομίλου γκολ που χάρισε τη νίκη ήρθε στο 48′ με κεραυνό του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα κι η επιβεβαίωση στο 90+2′ με τον Πέτρο Μάνταλο.

Μετά τη χαρά των γκολ ήρθε η συγκίνηση. Τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Μάνταλος έβγαλαν το πένθος που φορούν οι παίκτες της Ελλάδας, το φίλησαν και το σήκωσαν ψηλά για τον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους, τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο τέλος του ματς με τους παίκτες να πηγαίνουν στην εξέδρα και να δείχνουν την φανέλα του Μπάλντοκ με το νο 2.

Οι Ιρλανδοί μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για όλα. Έτσι κι αλλιώς δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Το αντίθετο, τους είχε δώσει ορμή η νίκη τους στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία. Παίζοντας έξυπνη άμυνα εξουδετέρωσαν τις ελληνικές σέντρες και φρόντισαν να χαλάσουν το παιχνίδι των διεθνών με την μπάλα κάτω. Άντεξαν στο α΄ μέρος κυρίως με τις επεμβάσεις του Κέλεχερ, αλλά αυτό δεν μπορούσε να διαρκέσει για όλο το ματς. Μετά το γκολ του Μπακασέτα (48′) έγιναν απειλητικοί, κυνήγησαν την ισοφάριση και έφθασαν πολύ κοντά στην επιτυχία με τον Τζακ Τέιλορ, αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά.

Οι διεθνείς είχαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόταν φανερό ότι έβγαινε η κούραση από την υπερπροσπάθεια της περασμένης Πέμπτης στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να φρεσκάρει την αρχική ενδεκάδα εξαντλώντας τις αλλαγές. Μια από αυτές, ο Πέτρος Μάνταλος «κλείδωσε» τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ στο 90+2′.

Τώρα όλα για την πρώτη θέση του ομίλου θα κριθούν στο ματς της 14ης Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Αγγλία. Η Ελλάδα πρέπει τουλάχιστον να μη χάσει για να διατηρήσει το πλεονέκτημα με τα «λιοντάρια», ενώ τρεις μέρες αργότερα κλείνει τους αγώνες της στη διοργάνωση με το εκτός έδρας ματς στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία. Κι εκεί η νίκη είναι προαπαιτούμενο για την κορυφή στη βαθμολογία.

Τι σημαίνει η 1η θέση; Καταρχήν άνοδο στην Α’ κατηγορία με αντιπάλους τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η 2η θέση σημαίνει συμμετοχή στα πλέι οφ για την άνοδο. Παράλληλα σημαίνει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση στον επερχόμενο Μουντιάλ.

Κίτρινη: 45+1′ Γιαννούλης, 71′ Κουρμπέλης.
Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (83′ Μάνταλος), Τζόλης (83′ Τσιμίκας), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Μασούρας, Παυλίδης (72′ Δουβίκας).
Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’ Σέι (83′ Μακατίαρ), Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούντι), Σμόντικς (73′ Τζόνσον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τέιλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).

Έγιναν
Ιρλανδία – Αγγλία 0-2
Ελλάδα – Φινλανδία 3-0
Αγγλία – Φινλανδία 2-0
Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2
Αγγλία – Ελλάδα 1-2
Φινλανδία – Ιρλανδία 1-2
Φινλανδία – Αγγλία 1-3

Η βαθμολογία
Β’ κατηγορία
Β’ όμιλος

Έρχονται
Πέμπτη 14/11
Ελλάδα – Αγγλία
Ιρλανδία – Φινλανδία
Κυριακή 17/11
Αγγλία – Ιρλανδία
Φινλανδία – Ελλάδα

Τι ισχύει: Στη φάση ομίλων για την Β’ κατηγορία της Λίγκας Εθνών. Ο 1ος κάθε γκρουπ προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία, ο τελευταίος υποβιβάζεται στη Γ’. Οι τέσσερις δεύτερες θα παίξουν με τις ισάριθμες τρίτες της Α’ κατηγορίας (διπλά ματς), οι νικητές καταλήγουν στη Α’ κατηγορία και οι ηττημένοι στη Β’. Οι τέσσερις τρίτες θα παίξουν με τις ισάριθμες δεύτερες της Γ’ κατηγορίας (διπλά ματς). Οι νικητές καταλήγουν στη Β’ κατηγορία και οι ηττημένοι στη Γ’. Σύνδεση με Μουντιάλ: Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Λίγκας Εθνών θα προστεθούν στις 12 που θα τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων τους στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, θα δημιουργηθούν τέσσερα Final-4 (μονοί ημιτελικοί, τελικός) και οι τέσσερις νικητές θα παίξουν στα τελικά του Μουντιάλ.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Βαθμοί στα μεταξύ τους, 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4. Συνολική διαφορά τερμάτων, 5. Καλύτερη επίθεση, 6. Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας, 7. Νίκες, 8. Νίκες εκτός έδρας, 9. Βαθμοί ποινής, 10. Θέση κατάταξης κατά την κλήρωση των ομίλων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This