Αμβέρσα: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Πέρασε τον Γουάιλντ, αύριο με Λεχέτσκα

Must Read

O Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points στο 11ο game του 3ου set και να κάνει το μοναδικό του break στο παιχνίδι, μετά από το διπλό λάθος του Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ για να φτάσει στην δύσκολη νίκη με 7-6(5), 4-6, 7-5 μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά! Εξασφαλίζοντας θέση στα προημιτελικά του European Open στην Αμβέρσα.

Ο Στεφ θα παίξει αύριο (18/10, 19.30) στα προημιτελικά του European Open με τον Γίρι Λεχέτσκα από την Τσεχία (Νο.33).

O Τσιτσιπάς τελείωσε την αναμέτρηση με 5 άσους και 6 διπλά λάθη (14 άσους και 2 διπλά λάθη για τον Βραζιλιάνο) πέρασε το 63% των πρώτων service, κερδίζοντας το 80% των πόντων (53/66) και το 55% στο δεύτερο (21/38) έσβησε τα 3/4 break-points του Σέιμποθ Γουάιλντ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τη μια από τις 2 ευκαιρίες για break με την οποία παράλληλα σφράγισε και τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ανακουφισμένος μετά τη δύσκολη νίκη: «Ήταν εξαντλητικό, έπρεπε να μείνω μέσα στο ματς», είπε ο 26χρονος τενίστας στην on court συνέντευξή του. «Το comeback μου ήταν τρελό, είχε μπρέικ πόιντς, δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο του ματς. Στο 4-4 ή το 5-4; Έχασα το σκορ».

Και συνέχισε: «Αμύνθηκα καλά, έπαιξα πολύ καλά όταν ήταν μπροστά στο σκορ. Κατάφερα να μείνω στους πόντους και να αμυνθώ καλά. Στο τέλος ήταν ζήτημα ψυχολογίας, διαχειρίστηκα τα νεύρα μου πολύ καλά. Επίσης έβγαλε μερικά καλά αμυντικά χτυπήματα στο τελευταίο γκέιμ. Δεν μου αρέσει να χτίζω το παιχνίδι μου γύρω από αμυντικά χτυπήματα, αλλά έπρεπε να παλέψω και να χρησιμοποιήσω όλα τα όπλα μου, οπότε είμαι ευχαριστημένος».

Όσο για την συνέχεια του τουρνουά: «Θέλω να απολαύσω την εβδομάδα και να μείνω μέχρι την τελευταία μέρα, αυτός είναι ο στόχος μου. Θα πάρω, όμως, την κάθε μέρα ξεχωριστά. Πρέπει να δεις πώς προσαρμόζεσαι στις συνθήκες και πώς χτίζεται το παιχνίδι σου. Εύχομαι να με στηρίξετε μέχρι την τελευταία μέρα, ελπίζω να είμαι εκεί».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This