Ο πλουσιότερος Γάλλος θέλει να κοντράρει την Παρί ΣΖ, αγοράζοντας την Παρί FC, σε συνεργασία με τη Red Bull!

«Απειλή» και «εμφύλιος»

Must Read

Το ότι υπάρχει και άλλη Παρί, πλην της Σεν Ζερμέν, μάλλον το ήξεραν οι φίλοι του στοιχήματος. Για την Παρί FC ο λόγος, που βρίσκεται στην σκιά της Π.Σ.Ζ., με την τελευταία της παρουσία στα σαλόνια της Ligue 1 να χρονολογείται στο μακρινό 1979.

Έκτοτε, βολοδέρνει στις χαμηλές κατηγορίες, με την πώληση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου στο Βασίλειο του Μπαχρέιν το 2020 να φέρνει εν μέρει αισιοδοξία για επιστροφή στις επιτυχίες… Τώρα, ένας άλλος δυνατός παίκτης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και «απειλεί» το ποδόσφαιρο του Παρισιού (και τους Καταριανούς με επικεφαλής τον Κελαϊφί) με «εμφύλιο». Ειδικά μετά την αποχώρηση Εμπαπέ, η… άλλη Παρί θέλει να εκμεταλλευτεί το ότι έπεσε η δημοτικότητα της… γνωστής Παρί.

Ο μίδας Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος Γάλλος στον κόσμο, ενδιαφέρεται ζεστά για την αγορά της Παρί, σε συνεργασία με τη Red Bull, η οποία ενδέχεται να αποκτήσει ένα μικρό ποσοστό μετοχών. Με περιουσία κοντά στα 170 δισεκατομμύρια δολάρια, ο 75χρονος μεγιστάνας είναι ο ιδρυτής, ο πρόεδρος και ο CEO της LVMH, τα αρχικά της οποίας σημαίνουν Moet Hennessy Louis Vuitton.

Όπως έχει επιβεβαιωθεί, ο Κροίσος βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της Παρί, με εκείνους της Red Bull να λειτουργούν ως σύμβουλοι για την εταιρεία Agache, η οποία ανήκει στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο και τον εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις. Οι Παριζιάνοι ανέφεραν πως «υπάρχει η φιλοδοξία να εδραιωθεί η Παρί σε άντρες και γυναίκες στην ελίτ του γαλλικού ποδοσφαίρου και στην καρδιά των ανθρώπων της πόλης».

Ο γιος του, Αντουάν, σχολίασε ότι «με τη στήριξή μας και φυσικά με τη στήριξη των συνεργατών μας, στη Red Bull, ευελπιστούμε πως σταδιακά θα γράψουμε ένα όμορφο κεφάλαιο στο παριζιάνικο ποδόσφαιρο, χωρίς να θέλουμε να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους τη δεδομένη χρονική στιγμή». Ο 47χρονος επιχειρηματίας αναμένεται να πάρει θέση στο Δ.Σ. του συλλόγου. Πρώτη είναι η Παρί FC στη βαθμολογία της Ligue 2, με 18 βαθμούς μετά από οκτώ αγωνιστικές, έχοντας στο ρόστερ της τον άλλοτε φορ του ΟΦΗ, Ντίκο. Η δε ομάδα γυναικών, την οποία επίσης θέλουν να ενισχύσουν οι άνθρωποι της Agache και της Red Bull, έχει ακόμη πιο πλούσια ιστορία, καθώς μετρά έξι πρωταθλήματα Γαλλίας μεταξύ 1991 και 2006, ενώ το 2013 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League!

Μένει να φανεί αν θα προχωρήσει το ντιλ και υλοποιηθούν τα μεγαλεπήβολα πλάνα. Αμφότερες εξάλλοι οι παριζιάνικες ομάδες αποτελούσαν κάποτε ένα κλαμπ, με τη FC να ιδρύεται το 1969 και να συνδράμει λίγους μήνες αργότερα στην γέννηση της PSG, για να αποχωρήσει το 1972 και να χαράξει την δική της διαδρομή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This