Σούπερ Λίγκα: Όλα τα μάτια στην Opap Arena για το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Που μπορείτε να δείτε τους σημερινούς αγώνες

Must Read

Το ντέρμπι της ημέρας της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Opap Arena αφορά όλες τις ομάδες που συνωστίζονται στην κορυφή της βαθμολογίας., Η Ένωση με νίκη «πατά» κορυφή, οι Θεσσαλονικείς με δικό τους «τρίποντο» παραμένουν πρώτοι, η ισοπαλία ευνοεί όλους τους άλλους!

16:00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (CS1)
Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Σουηδία με τη Μάλμε σε ένα κρίσιμο ματς για το Γιουρόπα Λιγκ. Στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ καλείται να κάνει διαχείριση. Αυτός είναι και ο λόγος που προφυλάσσει τους Μάρτινς, Γουίλιαν και Γιαζίτσι. Εκτός και ο Πασχαλάκης. Στην 20άδα για πρώτη φορά φέτος ο Ανδρούτσος.
Ο Λεβαδειακός δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα. Οι βαθμοί που έχει, μόλις τέσσερις, ουραγός, είναι από ισάριθμες ισοπαλίες.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει τιμωρημένο τον Κωστή και τραυματίες τους Μπάλτσι και Εραμούσπε. Επιστρέφουν οι Γκροφ, Βήχος.
Στατιστικά: Αήττητος είναι ο Ολυμπιακός στους 19 αγώνες που έχει υποδεχτεί τον Λεβαδειακό. Έχει νικήσει 17 φορές, ενώ παραχώρησε και δύο ισοπαλίες, το 1987 και το 1993. Τέρματα: 54-8
Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνης), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)
4ος: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)
VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐα)

18:00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός (CS2)
Ο Μίλαν Ράσταβατς απολύθηκε από τον Αστέρα επειδή η τότε ομάδα τους δεν έφερα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η μόνη του επιτυχία ήταν η νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού. Απόψε, ως προπονητής του ΟΦΗ κάνει πρεμιέρα στον πάγκο των Κρητικών με τους «πράσινους» επιθυμώντας να επαναλάβει εκείνη την επιτυχία. Αντικατέστησε τον Τραϊανό Δέλλα που παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους. Εκτός αποστολής οι Μπρεσάν και Νέιρα.
Καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό το ματς στο Ηράκλειο. Περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών δεν υπάρχουν, ενώ την Πέμπτη υπάρχει το εντός έδρας ματς με την Τσέλσι. Φορτισμένο το κλίμα στον πρώτο αγώνα μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επιστρέφει στην ενδεκάδα.
Στατιστικά: Στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Κρήτη έχουν σημειωθεί και τα τρία αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 το 2021-22, ο Παναθηναϊκός με 2-0 το 2022-23 και το 2023-24 αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.
Κάθε άλλο πααρά φιλική είναι η έδρα γιθα τον Παναθηναϊκό. Σε 47 αναμετρήσεις οι «πάσινοι» έχουν 22 νίκες, οι Κρητιοκοί 7, ενώ υπάρχουν 16 ισοπαλίες. Τέρματα: 52-78
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Λυκούργος Τσολακίδης (Αθηνών), Σπήλιος Οικονόμου (Αχαΐας)
4ος: Κωνσταντίνος Τσετσίλας (Γρεβενών)
VAR: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας), AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

20:00 Άρης – Καλλιθέα (NS Prime)
Εντυπωσιακή είναι η βελτίωση του Άρη. Έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού (2-1) και την εκτός με τον ΠΑΟΚ (1-0).
Ο Άκης Μάντζιος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σίστο (ίωση). Επιστρέφει ο Βέλεθ. Εκτός Παναγίδης, Σαβέριο και Φατόρε.
Ο Μάσιμο Ντονάτι έχει στο ενεργητικό του εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Καλλιθέα, αλλά δεν έχει νίκη. Τιμωρημένοι οι Μανθάτης, Μουτίνιο. Εξέτισε ο Μερκάτι, διαθέσιμοι οι Μαρότα, Πασαλίδης, Μεχίας.
Στατιστικά: Μόλις τρεις αναμετρήσεις έχουν οι δύο ομάδες σε επίπεδο «μεγάλης κατηγορίας» με την Καλλιθέα να μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Τέρματα 3-4.
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Βοηθοί: Ισίδωρος Αρμακόλας (Κυκλάδων), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών), AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (CS1)
Καθοριστικό και για τις δύο ομάδες το αποψινό ματς.
Ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε 20άδα, πήρε όλους τους ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο. Για πρώτη φορά φέτος δεν μετρά απουσίες.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στον ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι έχει μπροστά του επτά ματς σε 21 μέρες. Την Πέμπτη υποδέχεται την Βικτόρια Πλζεν και ακολουθούν αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επιστρέφει από τραυματισμό ο Τόμας, εξέτισε ο Μπάμπα. Εκτός οι Τισουντάλι, Γκόμεζ, Μιχαηλίδης, τραυματίας ο Τσιφτσής.
Στατιστικά: Τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου που έχουν γίνει με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί την ίδια ημερομηνία, στις 30 Οκτωβρίου του 2022 και 2023. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0 και στα δύο. Με τη νίκη του 2022 έσπασαν μια παράδοση εννέα διαδοχικών αναμετρήσεων εντός και εκτός έδρας που ο ΠΑΟΚ είχε παραμείνει αήττητος.
Ο ΠΑΟΚ έπειτα από τρεις επισκέψεις για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια που δεν είχε καταφέρει να σημειώσει ούτε γκολ – δύο ήττες της κανονικής περιόδου και μια για τα πλέι οφ του 2022-23, πέρσι πήρε ισοπαλία (2-2).
Για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη στην τελευταία πενταετία, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ μέσα στον Οκτώβριο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι νίκες της με 2-0, ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2020 είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1.
Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στις 49 από τις 74 αναμετρήσεις ως γηπεδούχος, σε άλλες 9 νίκησε ο ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν 16 ισοπαλίες. Τέρματα: 145-52
Διαιτητής: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Γιούρε Πραπρότνικ, Γκρέγκα Κόρνεζ (Σλοβενία)
4ος: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Άλεν Μπόροσακ (Σλοβενία), AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Έγιναν
Βόλος – Πανσερραϊκός 0-1
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-2
Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Η Βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 26/10
17:00 Παναιτωλικός – Βόλος
17:30 Λεβαδειακός – Λαμία
20:00 Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
Κυριακή 27/10
17:00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
18:00 Παναθηναϊκός – Άρης
21:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
21:30 Καλλιθέα – Ατρόμητος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This