Απατσίδης στη «Δίκη»: «Ανώτερα στελέχη συνθέτουν την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο»

Τι δήλωσε ο Δ. Βερβεσός

Must Read

Αδικείται η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα είπε ο ποινικολόγος, Γιάννης Απατσίδης, στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», για το φύλλο αγώνος του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ένωση για την 8η αγωνιστική της Super League, ενώ παράλληλα σχολίασε και την υπόθεση του Γιώργου Λυγγερίδη και άφησε αιχμές για το τμήμα κατά της βίας.

Για το ντέρμπι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: «Σε κάθε περίπτωση το φύλλο αγώνα ήταν αόριστο καθώς κατηγορεί και τους δυο. Κάποιος φταίει περισσότερο. Αδικείται η ΑΕΚ».

Για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν πολλές δικογραφίες και τις περισσότερες φορές για τις ίδιες πράξεις έμειναν αθώοι. Έχουμε μια εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Αυτοί δεν είναι κατατρεγμένοι της εκάστοτε θύρας, είναι ανώτερα στελέχη. Οι εγκληματικές οργανώσεις διαπράττουν πολλά αδικήματα. Εύχομαι και ελπίζω η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση να έχουν αντιληφθεί ότι γίνονται επικίνδυνοι. Όταν έχεις να κάνεις με εγκληματική οργάνωση θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη προστασία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται αλλά και για τους δικαστές.

Για τη δολοφονία του Άλκη η δικαιοσύνη ήταν αυστηρή απέναντι στους κατηγορούμενους και σωστά έκανε. Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για έναν αστυνομικό και η αστυνομία πρέπει να αναλογιστεί ότι έχει ευθύνη και ειδικά αυτό το διεφθαρμένο τμήμα για τη βία που έχει και επαφές με παράγοντες και έχει διαφθαρεί περισσότερο. Έχει τεράστια ευθύνη η αστυνομία για όσα γίνονται στα γήπεδα».

Για την μεγάλη ένταση του Ραζβάν Λουτσέσκου με τους ανθρώπους της ΑΕΚ μετά το τέλος του ντέρμπι στην OPAP ARENA μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.  

«Το κρίσιμο είναι το φύλλο αγώνα με βάση τον ΚΑΠ, όμως το οπτικοακουστικό υλικό δίνει παραπάνω διάσταση στα όσα γράφονται στο φύλλο αγώνα. Αυτοί που κάνουν τέτοιες ενέργειες αντί να μειώνουν τη βία, ρίχνουν κι άλλο κάρβουνο στη φωτιά. Προπονητές πρώτης κατηγορίας και τέτοιου βεληνεκούς πρέπει να ρίχνουν τους τόνους κι όχι να τους δυναμιτίζουν. Στο αθλητικό δίκαιο αρκεί ότι υπάρχει μία αντιαθλητική συμπεριφορά».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ανέφερε τα εξής:

«Δεν θέλω να σχολιάσω την υπόθεση της δολοφονίας του Λυγγερίδη γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι κάμερες έχουν καταγραφικά για 15 μέρες κι όχι για δύο. Αν η δικογραφία δεν είναι καλά στοιχειοθετημένη από την αστυνομία δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο φερόμενος δράστης. Ο δικαστής πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων γιατί αλλιώς δεν είναι ικανός να κάνει την δουλειά του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This