«Έκλεισε το μάτι» στην Ελλάδα η κληρωτίδα της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την τοποθέτησε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους τον ηττημένο του αγώνα Πορτογαλία – Δανία στην τελική φάση της Λίγκας των Εθνών, την Σκωτία και την Λευκορωσία.
Το εισιτήριο της πρόκρισης το κερδίζει η πρώτη ομάδα του ομίλου, ενώ η δεύτερη έχει μια ακόμα ευκαιρία μέσω μπαράζ.
Υπάρχει ισχυρή ελπίδα η Πορτογαλία να νικήσει τη Δανία στην τελική φάση της Λίγκας Εθνών και να στείλει τη Δανία στον όμιλό μας που σαφώς είναι πιο… βατή για την Ελλάδα.
Οι αγώνες θα γίνουν μέσα στο 2025 από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.
Η τελική φάση του Μουντιάλ 2026 θα γίνει σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. Μετέχουν πλέον 48 χώρες που διεκδικούν 45 εισιτήρια αφού οι τρεις συνδιοργανώτριες χώρες προκρίνονται απευθείας.
Οι όμιλοι της Ευρωπαϊκής ζώνης όπως διαμορφώθηκαν μετά την κλήρωση
1ος: νικητής του Γερμανία – Ιταλία, Σλοβακία, Β. Ιρλανδία, Λουξεμβούργο.
2ος: Ελβετία, Σουηδία, Σλοβενία, Κόσοβο
3ος: ηττημένος Πορτογαλία – Δανία, Ελλάδα, Σκωτία, Λευκορωσία
4ος: νικητής Γαλλία – Κροατία, Ουκρανία, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν
5ος: νικητής Ολλανδία – Ισπανία, Τουρκία, Γεωργία, Βουλγαρία
6ος: νικητής Πορτογαλία – Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Αρμενία
7ος: ηττημένος Ισπανία – Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Λιθουανία, Μάλτα
8ος: Αυστρία, Ρουμανία, Βοσνία, Κύπρος, Σαν Μαρίνο
9ος: ηττημένος Γερμανία – Ιταλία, Νορβηγία, Ισραήλ, Εσθονία, Μολδαβία
10ος: Βέλγιο, Ουαλία, Σκόπια, Καζακστάν, Λιχτενστάιν
11ος: Αγγλία, Σερβία, Αλβανία, Λετονία, Ανδόρρα
12ος: ηττημένος Γαλλία – Κροατία, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Νησιά Φερόε, Γιβραλτάρ