Τον αποκαλούσαν «πουλί» για τις εντυπωσιακές και αποτελεσματικές εκτινάξεις του στους αγώνες του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας. Αργά το βράδυ της Δευτέρα, ο Τάκης Οικονομόπουλος, έκανε την τελευταία πτήση του. Αυτή τη φορά προς τον ουρανό.
Νοσηλευόταν εδώ και μέρες με εγκεφαλικό. Ήταν 81 χρόνων κι ο θάνατος του ήρθε λίγο μετά τη φυγή ενός άλλου θρύλου του ποδοσφαίρου, του «στρατηγού» Μίμη Δομάζου με τον οποία υπήρξαν συμπαίκτες για χρόνια στον Παναθηναϊκό που πρωταγωνίστηκαν στην πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλει.
![](https://www.newsbreak.gr/wp-content/uploads/2025/02/6136232.jpg)
Ο Τάκης Οικονομόπουλος είχε γεννηθεί στην Καλλιθέα στις 19 Οκτωβρίου 1943. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Α.Ε. Καλλιθέας, το 1959 πήγε στον Απόλλωνα, το 1962 στην Προοδευτική κι ένα χρόνο αργότερα στον Παναθηναϊκό με τον οποίο αγωνίστηκε για 13 ολόκληρα χρόνια. Έκλεισε την καριέρα του παίζοντας με την Παναχαϊκή και τον Απόλλωνα το 1979.
Βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας για εννιά χρόνια (1965-74) όπου πραγματοποίησε 25 εμφανίσεις.
Ιστορική θα μείνει η διπλή επέμβαση στον αγώνα με το Αιγάλεω σε εκκτέλεση πέναλτι του Βίκτωρα Μητρόπουλου
Δεν σταμάτησε και μετά το τέλος της αγωνιστικής του δράσης να βρίσκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν από τους πρώτους που θεώρησε ότι η προπόνηση τερματοφυλάκων απαιτούν άλλες γνώσεις και ασχολήθηκε με τον τομέα αυτό. Και προχώρησε παραπέρα. Από τις δικές του σχολές ανέδειξε δεκάδες τερματοφύλακες υψηλού επέδου που έκαναν καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έμεινε δίπλα στους «πράσινους» με ενεργό ρόλο στα διοικητικά μέχρι πρόσφατα.
Μεγάλο του πάθος ήταν η ζωγραφική. Έκανε πολλές εκθέσεις και έχει τιμηθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς για τα έργα του.
Τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στην κηδεία του φίλου του Μίμη Δομάζου. Φανερά καταβεβλημένος και στεναχωρημένος για τον ξαφνικό χαμό του αρχηγού του.