Κόνφερενς Λιγκ: Πάγωσε την πρόκριση στο Ελσίνκι ο Παναθηναϊκός – Τον… ζέστανε με γκολ πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Ιωαννίδης

Η ισλανδική Βίκινγκουρ πρηγήθηκε με 2-0 και έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ!

Must Read

Ο Φώτης Ιωαννίδης κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο Ελσίνκι, την πόλη που υποχρεώθηκε από την ΟΥΕΦΑ να χρησιμοποιήσει ως έδρα η ισλανδική Βίκινγκουρ η οποία το περασμένο καλοκαίρι έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας της που προκρίθηκε σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Μπορεί να ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά στα πλέι οφ και με τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ άλλο η ήττα με 2-0 κι άλλο με 2-1, έτσι όπως διαμορφώθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μαξίμοβιτς από τον Φιόλουσον.

Όχι μόνο τίποτε δεν πήγε καλά, αλλά όπως… λέει και ο Μέρφι στους περίφημους νόμους του, εάν κάτι είναι να πάει στραβά θα πάει!

Και τα στραβά άρχισαν με δύο τραυματισμούς που με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα κατά πόσο σοβαροί είναι αφού οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι καλές. Ο Τάσος Μπακασέτας πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο βρέθηκε στο έδαφος και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Λίγα λεπτά με παρόμοιο τρόπο αποχώρησε και ο Πάλμερ Μπράουν δίνοντας τη θέση του στον άπειρο μεν, αλλά δραστήριο δε, όπως αποδείχτηκε, Έλτον Φικάι.

Κι αν οι τραυματισμοί είναι κάτι απρόβλεπτο, οι «πράσινοι» πήγαν… αδιάβαστοι για τις συνθήκες που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν. Το γήπεδο που έγινε ο αγώνας είχε πλαστικό χλλοτάπητα γεγονός που δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας στις μεταβιβάσεις, αλλά ήταν εξαιρετικά οικείες στους αντιπάλους τους που κι αυτοί παίζουν σε παρόμοιο αγωνιστικό χώρο.

Το δεύτερο είναι επίσης εξόφθαλμο. Την ώρα του ματς το θερμόμετρο έδειχνε «-6» βαθμούς κελσίου. Θερμοκρασία που επίσης μπορούν να παίξουν χωρίς προβλήματα οι Ισλανδοί σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους.

Εκεί που στάθηκαν οι «πράσινοι» ήταν στο γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους δεν έχουν αγωνιστική δραστηριότητα, ότι το πρωτάθλημα τους αρχίζει τον Απρίλιο.

Όλα λάθος…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς πιέζοντας την Βίκινγκουρ που όμως έπαιξε έξυπνα το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού. Και τα δύο γκολ που σημείωσε ήταν όταν βγήκε στην κόντρα. Στο 13′ με τον Άτλασον όπου καθυστέρησε ο Κώτσιρας και έκανε λάθος έξοδο ο Λοντίγκιν και το δεύτερο στο 57′, επίσης διάστημα πίεσης του ΠαναθηναΪκού με διπλή ευκαιρία, το σουτ στο δοκάρι από τον Αγναρσον και το γκολ, στην επαναφορά από τον Βίλιαντσον.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ακίνδυνος. Οι σέντρες δεν είχαν αποτέλεσμα αφού οι ισλανδοί καιν λόγω σωματικών προσόντων  … καθάριζαν τις φάσεις. Κινδύνευσαν να δεχτούν και τρίτο γκολ οι φιλοξενούμενοι εάν στην κλασικότερη ευκαιρία ο Λοντίγκιν δεν έκανε την επέμβαση του αγώνα.

Τώρα η ρεβάνςε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση πρόκριση. Θυμίζουμε ότι δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ και φυσικά με τέτοια εμφάνιση δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν ακόμα και σε περίπτωση πρόκρισης να αποκλείσουν την Φιορεντίνα ή τη Ραπίντ Βιέννης.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού ήταν το δοκάρι από τον Τετέ στο 85′.

Διαιτητής: Ραχίντ Σάγκι (Νορβηγία)
Βοηθοί: Μόρτεν Γένσεν, ‘Αντερς Όλαβ Ντέιλ (Νορβηγία)
4ος: Σίγκουρντ Κρίνγκσταρντ
VAR: Τομ Χάραλαντ Χάγκεν, AVAR: Κρίστοφερ Χάγκενες
Κίτρινη: 41′ Άτλασον, 57’Ιμπραχίμαγκιτς, 79′ Τζούριτς – 71′ Τζούρισιτς
Βίκινγκουρ (Σόλι Ότεσεν): Ίνγκβαρ, Άτλασον, Έκροθ (46′ Φιόλουσον), Θράνταρσον (50′ Βίλιαμσον), Σβέιν, Χάφτεϊσον, Ιμπραχίμαγκιτς (83′ Άντρασον), Άνγκαρσον (71′ Τζούριτς), Γκούντγιονσον, Ινγιμούταρσον, Σιγκουρπάλσον.
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Πάλμερ-Μπράουν (38′ Φίκαϊ), Κώτσιρας, Σιώπης (66′ Τσέριν), Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (22′ Σφιντέρσκι), Μαντσίνι (66′ Τετέ), Τζούρισιτς, Γερεμέγεφ (66′ Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

spot_img

More Articles Like This