Ο τρόμος μπροστά της! Ακόμη και στα κορτ. Ένας ύποπτος άνδρας με εμμονική συμπεριφορά απέναντι στην Έμα Ραντουκάνου, απομακρύνθηκε χθες κακήν κακώς από τον αγώνα της Βρετανίδας τενίστριας στο Ντουμπάι! Η οποία -και λογικό- τα είχε χαμένα!
Ο αγνώστων στοιχείων άνδρας (και ένας από τους εκατομμύρια φανς της) παρακολουθούσε την 22χρονη από την Δευτέρα, είχε ακραίες αντιδράσεις. Χθες μάλιστα, φρόντισε και καθόταν στις πρώτες σειρές της κερκίδας, στην αναμέτρηση της γεννημένης στον Καναδά αθλήτριας με αντίπαλο την Καρολίνα Μούχοβα.
Η Ραντουκάνου (που το επίθετό της είναι ρουμανικών καταβολών), μετά την απώλεια των δύο πρώτων games του αγώνα, ξέσπασε σε κλάματα, το στιγμιότυπο έγινε viral, ενώ θέλησε να κρυφτεί πίσω από την καρέκλα της chair umpire!
Παρά το περιστατικό, η εντυπωσιακή τενίστρια (που έχει βέβαια αμέτρητους θαυμαστές) το προσπάθησε στη συνέχεια να παίξει, προτού καταρρεύσει, ψυχολογικά και σωματικά και κατά συνέπεια ηττηθεί με 7-6, 6-4 από την Τσέχα, για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.
Η ανακοίνωση της WTA
«Τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, η Έμα Ραντουκάνου προσεγγίστηκε σε δημόσιο χώρο από έναν άνδρα που επέδειξε εμμονική συμπεριφορά. Το ίδιο άτομο εντοπίστηκε στις πρώτες σειρές κατά τη διάρκεια του αγώνα της Έμα την Τρίτη, στο Dubai Duty Free Tennis Championships, και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Θα του απαγορευτεί η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της WTA εν αναμονή της αξιολόγησης της απειλής.
Η ασφάλεια των παικτριών αποτελεί την κορυφαία μας προτεραιότητα, και τα τουρνουά λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας για διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Η WTA συνεργάζεται ενεργά με την Έμα και την ομάδα της για να διασφαλίσει την ευημερία της και να της παρέχει κάθε απαραίτητη υποστήριξη. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη συνεργασία με τα τουρνουά και τις ομάδες ασφαλείας τους παγκοσμίως, προκειμένου να διατηρούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλες τις παίκτριες».
Η Ραντουκάνου πρώην Νο10 και νυν Νο61 στον κόσμο, αγωνίστηκε με wild card στο WTA 1000 τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 4 χαμένων ματς. Ήταν η 13η wild card se 18 τουρνουά που έχει πάρει μέρος τον τελευταίο χρόνο και η 5η της ήττα στα έξι τελευταία ματς που έχει δώσει.
Emma Raducanu in tears during her match against Karolina Muchova
— رينفري (@QRenfri) February 18, 2025
Δείτε ακόμη:
Στέφανος Τσιτσιπάς: Κατάφερε να αποκλειστεί… από τραυματία αντίπαλο και Νο. 73 στον κόσμο