Ο Αζεντίν Ουναΐ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Και τι δεν έκανε. Επί της ουσίας σημείωσε δύο τέρματα και… έφτιαξε το τρίτο. Ήταν μια νίκη που είχαν ανάγκη οι «πράσινοι» οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στην Τούμπα με διαφορά τεσσάρων βαθμών και το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας που για να ανατραπεί δεν χρειάζεται μόνο νίκη του Δικεφάλου, αλλά και να καλύψει τη διαφορά στα γκολ (+3).
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απλά καλύτερος, αλλά και κυριαρχικός, ειδικά στο πρώτο μέρος. Με τον Σιώπη να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή και τους παίκτες του να μη συγχωρούν κανένα λάθος των αντιπάλων τους. Άλλωστε τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στο διάστημα αυτό προήλθαν από λάθη τα οποία προέκυψαν από την πίεση που τους ασκήθηκε.
Δεν ήταν μόνο ο Ουναΐ που εντυπωσίασε στον αγώνα και χειροκροτήθηκε. Όλη η ομάδα του λειτούργησε έτσι όπως έπρεπε.
Ο ΠΑΟΚ με την επιστροφή του στο β’ μέρος προσπάθησε περισσότερο να παγώσει το ματς, να μην δεχτεί άλλο γκολ και να αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα του δινόταν. Αυτή ήρθε στο 78′ με τον Κωνσταντέλια, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο Παναθηναϊκός από το 50′ είχε σημειώσει τρίτο γκολ με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Σφιντέρσκι ο οποίος δεν το πανηγύρισε.
Στα επίσημα του γηπέδου υπήρχε και μπασκετική παρουσία. Ο Ναν με τη σύντροφό του και ο Γκέμπριελ είδαν μαζί το ματς. Ο Αμερικανός έγινε δεκτός με το σύνθημα «mvp – mvp» όπου ακούγεται συχνά στο γειτονικό κλειστό έδρα της ομάδας του μπάσκετ.
Οι στιγμές που έκριναν τον αγώνα
3‘: Σουτ από τον Τζούρισιτς με το αριστερό, μπλοκάρει ο Κοτάρσκι.
4‘: Σουτ από τον Τσάλοφ, μπλοκάρει ο Ντραγκόβσκι
33‘: Ο Σφιντέρσκι κλέβει την μπάλα από τον Βιετέσκα στη μεσαία γραμμή, τροφοδοτεί τον Τζούρισιτς, παράλληλο γύρισμα, προβολή του Ουναΐ και… 1-0.
39′: Εκτέλεση φάουλ από πλάγια του Μλαντένοβιτς διώχνει ο Κοτάρσκι.
42′: Η επιμονή του Σιώπη να διεκδικήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή επιβραβεύεται, βγάζει μόνο τον Ουναΐ που από τα πλάγια επιχειρεί σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Βιετέσκα και… 2-0!
50′: Τακουνάκι του Ουναΐ για τον Βαγιαννίδη, σέντρα κεφαλιά από τον Σφιντέρσκι και… 3-0!
77′: Ατομική προσπάθεια του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή προσπαθεί να σημαδέψει την κλειστή γωνία του Κοτάρσκι, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ διώχνει σε κόρνερ.
78′: Ο Τάισον κλέβει την μπάλα από τον Σιώπη, βγαίνει στην αντεπίθεση μοιράζει στον Κωνσταντέλια που μειώνει σε 3-1
90+2′:Πάσα από τον Τετέ στον Λημνιό που δεν μπορεί να ελέγξει την πορεία της μπάλας, υπό την πίεση του Βιετέσκα που καταλήγει άουτ.
90+4: Σουτ από τον Μιχαηλίδη διώχνει ο Ντραγκόβσκι
Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Ρόμπερτ Κέμπτερ, Κρίστιαν Ντις (Γερμανία)
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Φρανς Χανσμπλάουερ (Γερμανία), AVAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών), OAVAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
Κίτρινη: 14′ Πελίστρι, 21′ Μλαντένοβιτς – 21′ Τσάλοφ, 28′ Πέλκας, 84′ Σβαμπ, 87′ Σαμάτα, 90+4′ Οζντόεφ
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια):Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Σιώπης (88′ Αράο), Μαξίμοβιτς, Ουναΐ (88′ Λημνιός), Τζούρισιτς (80′ Τσέριν), Πελίστρι (67′ Τετέ), Σφιντέρσκι (67′ Ιωαννίδης).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (57′ Ότο), Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (75′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (75′ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Πέλκας, Τσάλοφ (46′ Σαμάτα).
Ακολουθεί
21:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ (CS1)
Η Βαθμολογία
Η επόμενη (4η) αγωνιστική
Κυριακή 27/4
20:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός