Την άνανδρη επίθεση στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Λάζαρο Ρότα και Αμπουμπακαρί Κοϊτά κατήγγειλε ο Μάριος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, τονίζοντας πως είναι ντροπή «τραμπούκοι ιδιώτες» να χτυπούν παίκτες.
Ολοφάνερα συγχυσμένος από το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την επίθεση που δέχτηκαν οι δύο παίκτες της ομάδας του μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ προηγουμένως πήγε στο δωμάτιο των παρατηρητών για να καταγγείλει το συμβάν.
«Τραμπούκοι και ιδιώτες να χτυπούν παίκτες. Το κατήγγειλαν Ρότα και Κοϊτά. Είναι τραγικό. Το ποδόσφαιρο ξαναγυρίζει πίσω. Είναι αίσχος. Είναι βούρκος. Είναι τραμπουκισμοί. Είναι αλητεία. Λυπάμαι που το ποδόσφαιρο σήμερα έχει τέτοια πράγματα… Λυπάμαι γι’ αυτή την κατάντια και την ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σκέφτομαι να κάτσω και να σκεφτώ τι να κάνω με την αλητεία…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Λίγη ώρα νωρίτερα, η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε καταγγείλει επίθεση από μη διαπιστευμένους με πολιτικά στη φυσούνα του γηπέδου, η οποία ακολούθησε την ένταση που προκλήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου, με το που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του ντέρμπι. Όπως αναφέρει η «Ένωση», τουλάχιστον 4-5 άτομα επιτέθηκαν απρόκλητα σε παίκτες της ΑΕΚ και η σύρραξη ήταν εκτεταμένη. Η αστυνομία προσπάθησε να προστατεύσει τους παίκτες, ωστόσο η ένταση συνεχίστηκε και στους εσωτερικούς χώρους.
- Δείτε το ρεπορτάζ:
ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΚΟ