Η 4η συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο γήπεδό του ήταν η πιο… γλυκιά της χρονιάς. Το 2-1 με τον Παναθηναϊκό αποκτά…. ηρωικές διαστάσεις καθώς ο Δικέφαλος μόλις στο 3′ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κι όμως κατάφερε να βγάλει αντίδραση, να ισοφαρίσει στο 35′ με τον Μιχαηλίδη και στο 59′ να πάρει το προβάδισμα με τον Καμαρά.
Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε ότι ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει συνέχεια στην επιβλητική του νίκη με 3-1 στο ΟΑΚΑ και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω από την μπάλα, κυνηγούσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και εάν δεν υπήρχε ο Ντραγκόβσκι κάτω από την εστία του σαφώς το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο σε βάρος του.
Οι αλλαγές του Ρουί Βιτόρια αυτή τη φορά δεν βοήθησαν την ομάδα. Τετέ και Ιωαννίδης δεν φάνηκαν, δεν τους αισθάνθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ, η κίνηση με τον Γερεμέγιεφ ως τρίτο επιθετικό ήταν περισσότερο κίνηση – πανικού αφού η μπάλα δεν έφτανε ποτέ στους τρεις επιθετικούς έχοντας η ομάδα του χάσει τον έλεγχο του κέντρου και φορτώνοντας με περισσότερες ευθύνες την άμυνα του.
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην έχει νίκη σε όλο το 2025 εκτός έδρας και την επόμενη αγωνιστική πάει στην Opap Arena να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που μένει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, αλλά δεν έχει νικήσει τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ!
Οι φάσεις που έκριναν τον αγώνα
3′: Από λάθος του Ότο ο Παναθηναϊκός κερδίζει κόρνερ, στην σέντρα από τον Ουναΐ η μπάλα φτάνει στον Ίνγκανσον κερδίζει την πρώτη κεφαλιά, νέα κεφαλιά από τον Γέτβαϊ που σημειώνει το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα (0-1).
11′: Σουτ από τον Μεϊτέ, ο «καθαρίζει» τη φάση.
34′: Από εκτέλεση κόρνερ, λάθος γύρισμα του Βαγιαννίδη κεφαλιά του Καμαρά διώχνει, δύσκολα σε κόρνερ ο Ντραγκόβσκι.
35′: Από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έρχεται στον Μιχαηλίδη που με… άπιαστο σουτ ισοφαρίζει (1-1).
45′: Μακρινό σουτ από τον Ότο διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Ντραγκόβσκι.
59‘: Μπαλιά του Τάισον στον Καμαρά σουτ με τη… μια και ο ΠΑΟΚ παίρνει το προβάδισμα (2-1).
62‘: Σουτ από τον Τάισον σε κόρνερ ο Ντραγκόβσκι.
Διαιτητής: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)
Βοηθοί: Ντόμινικ Καρλ-Όιγκεν Σααλ, Στέφαν Νίκο Λουπ (Γερμανία)
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Γιόχαν Πφάιφερ, AVAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών), OΑVAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινη: 71′ Ότο, 88′ Σβαμπ – 58′ Πελίστρι, 90′ Ίνγκασον
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας (87′ Βιεϊρίνια), Πέλκας (58′ Ζίβκοβιτς), Τάισον (75′ Τσάλοβ), Μπράντον Τόμας.
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Λημνιός (87′ Πάλμερ Μπράουν), Μαξίμοβιτς (71′ Τσέριν), Σιώπης (87′ Γερεμέγεφ), Ουναΐ, Πελίστρι (60′ Τετέ), Τζούρισιτς (71′ Ιωαννίδης), Σφιντέρσκι.
Η Βαθμολογία
Η επόμενη (5η) αγωνιστική
Κυριακή 4/5
20:00 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
20:00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Η τελευταία (6η) αγωνιστική
Κυριακή 11/5
20:00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός