Θεσσαλονίκη: Χρηματοδότηση για την κατασκευή νέων σχολείων -προς αντικατάσταση των λυόμενων- ψάχνει ο δήμος

Τι ειπώθηκε στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Must Read

Την δέσμευσή του πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει εντός 2025 την κατασκευή νέων σχολείων, ώστε να αντικατασταθούν τα λυόμενα που τοποθετήθηκαν στην πόλη μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1978, επανέλαβε ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης. Μιλώντας ενώπιον γονέων και εκπροσώπων από τον χώρο της εκπαίδευσης, στην διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την λογοδοσία της δημοτικής αρχής. ο Σ. Αγγελούδης ανέπτυξε το σκεπτικό του.

Είπε πως έχει ζητήσει από την κυβέρνηση χρηματοδότηση για την άμεση κατασκευή νέων σχολείων προς αντικατάσταση των λυόμενων, τα οποία σύμφωνα με τεχνικές εκθέσεις εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών. «Έλαβα την υπόσχεση ότι θα εκδοθεί απόφαση εντός του Σεπτεμβρίου για το ποσό που ζήτησα, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Εάν δεν το πάρουμε, πέρα από την κριτική που θα ασκήσω, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δανεισμό» τόνισε.

«Δεσμεύομαι, ενώπιον σας, να ξεκινήσει το πρώτο διάστημα του επόμενου έτους η κατασκευή και η αντικατάσταση των πρώτων λυόμενων», συμπλήρωσε. Ανέφερε, δε, στους γονείς πως τα νέα σχολεία θα ανεγερθούν στα ήδη υπάρχοντα οικόπεδα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Αβραμίδης, ζήτησε σύγχρονα σχολεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. Η εκπρόσωπος της Α’ ΕΛΜΕ, Δήμητρα Τραγάκη, υπογράμμισε πως «οι υποσχέσεις του δήμου για ανέγερση νέων σχολείων θα πρέπει να συνδυάζονται με χρήματα και σχεδιασμό» ενώ η Ιωάννα Λαθήρα από τη Γ’ ΕΛΜΕ είπε πως θα πρέπει «να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για νέα σχολικά συγκροτήματα».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Ουρανία Τσιχουρίδου, όπου θα μεταφερθεί το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, είπε πως στον χώρο ήδη συστεγάζονται τρία σχολεία και φιλοξενούνται 450 παιδιά και δεν μπορεί να μεταφερθεί τέταρτη δομή καθώς «ίσα ίσα φτάνουν οι αίθουσες», ενώ η πρόεδρος του 3ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Νατάσα Δασκαλάκη, όπου θα μεταστεγαστεί το Διαπολιτισμικό Λύκειο αναρωτήθηκε εάν όντως «θα είναι μια φιλοξενία δύο ετών».

Στην κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Στέλιος Αγγελούδης, μετά από ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης», Βασίλης Τομπουλίδης, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας.

Ο κ. Τομπουλίδης έκανε λόγο αρχικά για «τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημοτικών βιβλιοθηκών», όπως επίσης για «συνθήκες που χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν», για «μηδενικές αγορές βιβλίων» και αναρωτήθηκε τι προτίθεται να πράξει η διοίκηση στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

«Η κατάσταση στις βιβλιοθήκες είναι όπως την περιγράψατε κ. Τομπουλίδη. Η κατάσταση στις υποδομές του Πολιτισμού είναι ακόμη χειρότερη. Λες και υπήρξε πόλεμος με μια εκδοχή του Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια», απάντησε ο Σ. Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «όπου κι αν πιάσεις μια δομή του πολιτισμού, θα δεις τεράστια προβλήματα», αναφέροντας πως στον προϋπολογισμό του έτους 2025, παρά τα οικονομικά προβλήματα και το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου, θα υπάρχουν αυξημένα κονδύλια για την αντιδημαρχία Πολιτισμού. Επίσης, ανακοίνωσε πως ένα από τα γυάλινα περίπτερα στη Νέα Παραλία θα γίνει Λέσχη Ανάγνωσης, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει και μια αναγνωστική βάρδια στη βιβλιοθήκη της Κρίσπου, στην ‘Ανω Πόλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This