Κραυγή αγωνίας από ΚΕΔΕ: Οικονομική ασφυξία και άδεια δημοτικά ταμεία σε όλη την χώρα

Ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών η άμεση καταβολή έκτακτης δόσης

Must Read

Άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επίλυση των ζητημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κυριότερο την οικονομική ασφυξία, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εν όψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ της ΚΕΔΕ συνεδρίασε την Τετάρτη και έλαβε την απόφαση να ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η άμεση καταβολή έκτακτης δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς όλους τους Δήμους τον Σεπτέμβριο και μιας δόσης τον Οκτώβριο, προκειμένου οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη και να προχωρήσουν στην κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2025.

«Η αύξηση του μισθολογικού κόστους, η μη αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους και η επιβολή του τέλους ταφής έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας σε όλους τους Δήμους της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση παραμένει αδιάφορη στις επανειλημμένες εκκλήσεις των δημάρχων να ικανοποιηθούν τα ομόφωνα αιτήματά τους για την ενίσχυση των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης και πρότεινε 24ωρο συμβολικό κλείσιμο των Δήμων.

Στην συνεδρίαση της ΚΕΔ συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος που αφορά την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55+ με χρηματοδότηση από την ΔΥΠΑ. Η ΚΕΔΕ ζητά τη συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης υποστηρίζοντας ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της ΔΥΠΑ χωρίς να διακοπεί ούτε μια ημέρα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του νέου γενικού γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου Εσωτερικών, πρώην δημάρχου Κατερίνης και μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Σάββα Χιονίδη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This