Κατηγορίες σε πρώην αντιδήμαρχο για αρχαιοκαπηλία

Οι κωδικές ονομασίες

Must Read

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με συμμετοχή σε παράνομες αρχαιολογικές έρευνες σε Μεσσηνία και Αργολίδα, προχώρησε η Αστυνομία! Τα περιστατικά αρχαιοκαπηλίας σε έξαρση!

Ανάμεσα στα μέλη είναι κι ένας πρώην αντιδήμαρχος, ένας ηλεκτρολόγος-youtuber και ένας επιχειρηματίας… Όπως δήλωσε στο Star ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν σύμβουλος δημάρχου, ως κυνηγός πήγαινε… για κυνήγι ζώων και όχι αρχαίων. «Καμία εμπλοκή δεν είχα. Τίποτα δεν βρήκαν σε εμένα και δεν ξέρω γιατί με “τραβάγανε”» είπε. Ο πρώην αντιδήμαρχος μιλούσε με στενό του φίλο, ο οποίος και συνελήφθη. Πρόκειται για ηλεκτρολόγο-youtuber που ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο που μιλούσε για την συχνότητα χρυσού και ενεργειακά επίπεδα, τεστ ραβδοσκοπικού οργάνου και άλλα.

Ορισμένοι από τους ανιχνευτές μετάλλων αλλά και άλλα παρόμοια μηχανήματα βρέθηκαν στο εργαστήριό του. Εκεί επισκεύαζε, κατασκεύαζε και αναβάθμιζε μηχανήματα ανασκαφών, τα οποία μάλιστα… πουλούσε και σε πλατφόρμες! «Μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε στα χέρια της ακόμα και βιβλία και χάρτες και σημειώματα που σημαίνει ότι δρούσαν επαγγελματικά για να εντοπίσουν τάφους» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι για παράνομες αρχαιολογικές έρευνες, είναι ένας επιχειρηματίας στην Κυπαρισσία και δύο αγρότες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση το τελευταίο εξάμηνο έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 50 παράνομες ανασκαφές σε Μεσσηνία και Αργολίδα. Μάλιστα τα μέλη χρησιμοποιούσαν και αντίμετρα. Όταν πήγαιναν για έρευνα, έκλειναν τα κινητά τους για να μην εντοπίζονται, ενώ πριν συναντηθούν μιλούσαν με κωδικούς. «Αντάρτικο» αποκαλούσαν τις λίρες, «οδοντόβουρτσα» τους ανιχνευτές μετάλλων ενώ όταν πήγαιναν για αρχαία έλεγαν «πάμε για κάτι καλύτερο για την παράδοσή μας».

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 ραβδοσκοπικά μηχανήματα, 16 ανιχνευτές μετάλλων, ανιχνευτής ραδιενεργών στοιχειών και 10 νομίσματα υπαγόμενα στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Καλαμάτας. Μέσω του gps θα ερευνηθούν σημεία που έχουν επισκεφθεί για περαιτέρω στοιχεία.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This