Οι κάμερες ασφαλείας ίσως ξεδιαλύνουν το πυκνό μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση του περιεχομένου των θυρίδων

Το υποκατάστημα της τράπεζας δεν έφερε το παραμικρό σημάδι διάρρηξης

Must Read

Στο κυνήγι του αμύθητου θησαυρού, που έκανε φτερά από τις τραπεζικές θυρίδες τις οποίες διατηρούσαν σε μεγάλη τράπεζα στο Νέο Ψυχικό τέσσερις πάμπλουτες κοσμικές κυρίες, έχουν ριχτεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση που ξεπερνά σε πλοκή και μυστήριο ακόμη και το σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.

Κοσμήματα, τιμαλφή και μετρητά δεκάδων εκατομμυρίων εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας μέσα από τις τραπεζικές θυρίδες των συζύγων γνωστών επιχειρηματιών της χώρας, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, καθώς το υποκατάστημα της τράπεζας δεν έφερε κανένα σημάδι διάρρηξης.

Η κινηματογραφική κλοπή άρχισε να ξετυλίγεται στις 13 Νοεμβρίου, όταν μια γνωστή κυρία των βορείων προαστίων μετέβη στην τράπεζα για να πάρει κάτι από τη θυρίδα της και έντρομη διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί! Λίγη ώρα αργότερα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε στο τραπεζικό υποκατάστημα και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, προτού καλά καλά οι αστυνομικοί προλάβουν να συνέλθουν από όσα άκουγαν, μια δεύτερη, εξίσου πλούσια σύζυγος γνωστού επιχειρηματία έφτασε στο αστυνομικό τμήμα. Η ίδια κατήγγειλε ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα διαπίστωσε ότι έλειπαν από τη θυρίδα της κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, ενώ μέσα στα επόμενα τρία εικοσιτετράωρα δέχτηκαν άλλες δύο καταγγελίες από κυρίες της κοσμικής Αθήνας. Η μια κατήγγειλε ότι της πήραν από τη θυρίδα της 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Η υπόθεση πέρασε στην ΥΔΕΖΙ

Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, όμως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στην ΥΔΕΖΙ (Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) της Ασφάλειας Αττικής, όπου οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών έχουν αναλάβει να βρουν την άκρη του νήματος και να λύσουν το μυστήριο με τη μεγάλη αρπαγή από τις «χρυσές» θυρίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραπεζικό υποκατάστημα δεν έφερε κανένα σημάδι παραβίασης.

Ήδη από την Ασφάλεια έχουν κληθεί για καταθέσεις όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, ενώ το υλικό από τις κάμερες έχει μπει στο μικροσκόπιο. Παράλληλα, στην υπόθεση έχει μπει και ειδικός πραγματογνώμονας, προκειμένου να αποφανθεί πώς, πότε και με ποιον τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα διαθέτει περίπου 1.500 θυρίδες, οι οποίες εξετάστηκαν όλες. Η τράπεζα ενημέρωσε αμέσως όλους τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, όταν έλαβε γνώση των αρχικών καταγγελιών. Μάλιστα, παρουσία αστυνομικών την ίδια ημέρα ελέγχθηκαν μία προς μία οι υπόλοιπες θυρίδες, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, δεν έχουν παραβιαστεί.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης υπάρχει μια μεγάλη περίπτωση να βρίσκεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο, αν έχει λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να αποκαλύψει όλες τις κινήσεις που έγιναν στον χώρο, καθώς και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο σημείο όπου φυλάσσονται οι θυρίδες. Στην αντίθετη περίπτωση το θέμα περιπλέκεται. Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που τα τεράστιας αξίας αντικείμενα και χρήματα που κλάπηκαν ήταν ασφαλισμένα σε εταιρίες του εξωτερικού από τους ιδιοκτήτες τους, τότε στο θέμα της έρευνας θα γίνουν πράγματα που δεν θα έχουν ξανασυμβεί ποτέ στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ειδικών αστυνομικών και ερευνητών.

Δεν είναι υποχρεωμένος

Σύμφωνα με τα τραπεζικά πρωτόκολλα, όταν κάποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να αποκτήσει μια θυρίδα, δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει τίποτα σχετικά με τα αντικείμενα που δίνει για φύλαξη. Τα κλειδιά στην περίπτωση αυτή είναι δύο, από τα οποία το ένα κρατά ο ιδιοκτήτης της θυρίδας και το άλλο η τράπεζα.

«Οι τράπεζες παραχωρούν στους πελάτες τους αντί αμοιβής τη χρήση θυρίδας για την αποθήκευση σ’ αυτήν πολύτιμων κινητών πραγμάτων, όπως κοσμήματα, μετρητά, μετοχές ή/και συμβόλαια. Με τη σύμβαση αυτή δηλαδή παραχωρείται στον πελάτη χρήση χώρου κατάλληλου για την ασφαλή φύλαξη πολύτιμων πραγμάτων από τους συνήθεις καθημερινούς κινδύνους, όπως παραδείγματος χάριν στην οικία μας. Η ευθύνη της τράπεζας εξαντλείται εκεί. Τα πράγματα που αποθηκεύει ο πελάτης δεν παραδίδονται στην τράπεζα, αλλά εναποτίθενται στη θυρίδα μόνον από τον ίδιο τον πελάτη, και η τράπεζα όχι απλώς δεν γνωρίζει, αλλά απαγορεύεται να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της θυρίδας», εξήγησε στην «Espresso» ο γνωστός δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης.

Και συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «η τράπεζα εκπληρώνει την υποχρέωσή της με τεχνικές κατασκευές (π.χ. ασφαλές θησαυροφυλάκιο, φρούρηση και βιντεοσκόπηση χώρου) και, εάν ελλείπουν, τότε έχει υποχρέωση αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς του πελάτη. Τα ανωτέρω παραδέχεται και η νομολογία. Βέβαια, ο πελάτης πρέπει να αποδείξει το μέγεθος της ζημιάς του, σε περίπτωση κατά την οποία η τράπεζα αρνείται να αποζημιώσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This