Οι υποθέσεις που ερευνούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, καθώς και οι επαφές που διατηρούσε έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας. Μαζί με αυτές, εξετάζονται και οι νομικές εκκρεμότητες που είχαν προκύψει από την αρθρογραφία του στο site που διατηρούσε. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ είχε αναφερθεί σε διαβιβαστικό της ΕΥΠ, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για κύκλωμα περίπου 20 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι αναφέρονται ως «επίορκοι».
Διαβάστε ακόμα: Γιατί βουβάθηκε η ελληνική ηγεσία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ;
Σε αυτό γινόταν αναφορά σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως εκβίαση, δωροδοκία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και, εκτός από τους εν λόγω αστυνομικούς, περιλαμβάνονταν ένας πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., ένας ποινικολόγος, ένας πρόεδρος Εφετών, αλλά και ο δημοσιογράφος για τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις που διατηρούσε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι. Είχε προηγηθεί η δολοφονία και του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, ενώ έβγαινε από ταβέρνα στον Γέρακα την 1η Μαΐου 2018.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε πταισματοδίκη και όσοι αναφέρονταν στο έγγραφο είχαν κληθεί να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας. Ομως, ο φάκελος επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, χωρίς κάποια άλλη εξέλιξη ως σήμερα.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε σχολιάσει αρκετές φορές το θέμα της κλήτευσής του για την υπόθεση μέσα από το bloko.gr: «Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην Αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα “σέρνεται” τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης. Το έχουμε γράψει πολλαπλώς. Απέναντι στον αναγνώστη που μας εμπιστεύεται την ενημέρωσή του θέλουμε να είμαστε διαυγείς. Δεν έχουμε λάβει το περιεχόμενο και τον λόγο της κλήσης μας στην εισαγγελέα Πταισματοδικών για ανωμοτί εξέταση, πλην όμως υπάρχει μίνιμουμ σχετική ενημέρωση… Στο διά ταύτα θα μπούμε όταν θα έρθει η ώρα. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν κρύψαμε -πέραν των δεοντολογικών συμβατικών μας δεσμεύσεων- απολύτως τίποτα. Οταν όλοι ανασήκωναν τους ώμους με απορία ακόμη και για την ύπαρξη του Δημήτρη, εμείς αποδώσαμε στη μνήμη του αυτό που η ηθική μας επέβαλλε. Στην έρευνα, ωστόσο, επισπεύδουσα εμφανίζεται η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου. Δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που θα διαβάσετε διαδραμάτισε κάποιον ρόλο, ώστε να μας κάνει την τιμή να μας συγκαταλέξει στο πάνθεον της αστυνομικής διαφθοράς. Ευπρόσδεκτη η πρόσκληση-πρόκληση και όλα θα απαντηθούν, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να διερευνηθούν στην ουσία τους όλα όσα γράφαμε για το δίκτυο αστυνομικής διαφθοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000».
«Μάθαμε πολλά»
Ο δημοσιογράφος δεν είχε αρνηθεί ποτέ τη φιλία του με τον Δημήτρη Μάλαμα και είχε γράψει, μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία του, σε μορφή υστερογράφων:
«ΥΓ. 1: Οποιον κι αν ρωτήσεις και τοποθετείται στο γεωμετρικό σχήμα που προαναφέραμε θα σας πει ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Μάλαμα. Ο υποφαινόμενος τον γνώριζε, και μάλιστα τον γνώρισε μετά από σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η γνώμη μας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά, τα οποία αγνοούσαμε ως συμβαίνοντα και συμβεβηκότα, και με ασύγνωστη επιπολαιότητα -δημοσιογραφική και κοινωνική- αντιπαρερχόμασταν. Μικρό καιρό πριν από το έκβας της ζωής του, τον καταχωρίσαμε στη χορεία των φίλων.
ΥΓ. 2: Στο πλαίσιο αυτό, ας μας επιτραπεί ο συναισθηματισμός και η προσωπική αναφορά. Δημήτρη μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».