Ο νέος γύρος καταθέσεων για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, για την οποία έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ξεκινά την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει έρθει η ώρα να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές από την Πάτρα και ένας από αυτούς θα είναι ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (στο Ρίο), Ανδρέας Ηλιάδης.
Την άλλη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι υγειονομικοί από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.
Τι ζήτησε η 33χρονη να προσέξουν στις ηλεκτρονικές συσκευές της που κατασχέθηκαν
Με βάσει τις διαθέσιμες πληροφορίες οι Αρχές είχαν κατασχέσει από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα, οκτώ κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
Όπως μετέφερε ο Alpha, η 33χρονη ζήτησε να μη σβήσουν τα αρχεία της και συγκεκριμένα:
«Ας ψάξουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή μου όμως να μην σβήσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχω με τα παιδιά μου. Είναι ό,τι μου έχει απομείνει από αυτά».
Δεν παρέλειψε πάντως να «καρφώσει» και τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος την κατηγορεί ανοιχτά πια για τη δολοφονία της κόρης τους Τζωρτζίνας:
«Ο Μάνος μου είχε πει την πρώτη μέρα της κράτησής μου ‘μην ακούσεις τίποτα. Ο,τι και αν ακούσεις τις επόμενες μέρες θα είναι ψέματα’».
Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης
Εν τω μεταξύ αναμένεται και η κατάθεση του αιτήματος προσωρινής αποφυλάκισης από την 33χρονη, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο ένας εκ των δικηγόρων της, Όθωνας Παπαδόπουλος.
«Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς, πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας νέα κρίση της υπόθεσής μας» δήλωσε.
Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν είναι πιθανό να γίνει δεκτή η αίτηση από το Συμβούλιο, καθώς τα στοιχεία της δικογραφίας είναι «δεμένα».
Άγνωστη λέξη η κεταμίνη
«Είναι σαφής η ιατροδικαστική έκθεση και μιλά για χορήγηση κεταμίνης στο παιδί», σχολίασε ο κ.Παπαδοπουλος ερωτηθείς για το αν η 33χρονη αποδέχεται την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Αλλά η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμεινε στην «πάγια θέση της ότι, δεν ήξερε τι είναι ή ότι υπάρχει η κεταμίνη».
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Δεν προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος θανάτου της Τζωρτζίνας, άρα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το κρίσιμο 20λεπτο, που είναι ο μέγιστος χρόνος δράσης της ουσίας. Και άρα δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιος είναι ο ύποπτος χρόνος που της χορηγήθηκε η κεταμίνη. Αν δεν λυθεί το πότε σταματούν οι ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού του, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι η κρίσιμη ώρα.
Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ιατρικές που παρατίθενται στη δικογραφία, υπάρχει και μια τοξικολογική εξέταση που περισσότερο μας μπερδεύει, παρά λύνει τα προβλήματα γιατί λείπουν από την εξέταση που έγινε μετά τον χαμό της μικρής Τζωρτζίνας οι ουσίες που κατατίθενται μέσα στη δικογραφία ότι είχαν χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της ανάνηψής της. Και αντίθετα, βρίσκεται μόνο η κεταμίνη την οποία οι γιατροί αρνούνται ότι χορήγησαν.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει εκδοχές και εικασίες και προβληματισμούς εκφράζει. Όταν ρωτήθηκε για την κεταμίνη, είπε πως δεν ξέρει τι είναι αυτή η ουσία και δεν την χορήγησα εγώ στο παιδί και όταν ρωτήθηκε για το τι μπορεί να συνέβη στο παιδί, είπε ότι αν αυτή η ουσία υπάρχει στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ συγκεκριμένα, ενδεχομένως να χορηγήθηκε είτε από σφάλμα, είτε από ανάμειξη με άλλη ουσία, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο».
Διαβάστε ακόμα:
- Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα είναι αθώα… θα τη στηρίζουμε μέχρι τέλους»
- Σε σοκ ο Μάνος Δασκαλάκης – Έμαθε ότι η Ρούλα έψαχνε μπράβους να τον τσακίσουν στο ξύλο
- «H Ρούλα είχε εμμονή μαζί μου, έστελνε λουλούδια στον εαυτό της» – Τι αποκαλύπτει ποδοσφαιριστής