Τουλάχιστον 27 ύποπτες αναζητήσεις προέκυψαν από το tablet που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας, αλλά και από το κινητό τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.
Η εξέταση έγινε στις 11 και 12 Απριλίου, από τους άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο κινητό τηλέφωνο και στην κάρτα μνήμης που κατασχέθηκε από το σπίτι της κατηγορουμένης βρέθηκαν συνολικά 27 αναζητήσεις που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες σχετικές με φαρμακευτικές ουσίες.
Ο λογαριασμός με το ψευδώνυμο «τανάλιας»
Είναι ξεκάθαρο ότι στις 17 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 12 ημέρες προτού καταλήξει η άτυχη Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη αναζητούσε αναισθητικά φάρμακα μέσα στα οποία εμπεριέχεται και η κεταμίνη, ενώ στις 26 Ιανουαρίου, 3 ημέρες προτού πεθάνει η 9χρονη, η μηχανή αναζήτησης «διαφήμιζε» στην Ρούλα Πισπιρίγκου να επισκεφθεί σελίδες σχετικές με την κεταμίνη που τελικά σκότωσε την Τζωρτζίνα.
Οι αναζητήσεις της 33χρονης έγιναν μέσα από τον διασυνδεδεμένο λογαριασμό με το ψευδώνυμο «tanalias219@gmail.com», όπως αναφέρει το flamis.gr. Πρόκειται για έναν λογαριασμό που δημιουργήθηκε στις 12-01-2018, στην Πάτρα και φαίνεται πως ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη.
Οι ύποπτες ουσίες και η μαγνητική της Τζωρτζίνας
Από την άρση απορρήτου προέκυψε ότι η 33χρονη στις 17-01-2022, στις 20:57 το βράδυ, επισκέφθηκε την ιστοσελίδα «Αναισθητικά Φάρμακα – Vasiliadis Medical Books», όπου μεταξύ άλλων ουσιών εμπεριέχεται και η κεταμίνη. Πρόκειται για αναισθητικές ουσίες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το πρόβλημα της Τζωρτζίνας. Η Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε για τη δράση αναισθητικών όπως η μιδαζολάμη, το σεβοφλουράνιο, το κυκλοπροπάνιο, το αιθυλένιο, το υποξείδιο του αζώτου, το ενφλουράνιο, η φαιντανύλη και η κεταμίνη.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου διάβαζε τι ακριβώς προκαλεί η κεταμίνη, για την οποία καταγράφεται ότι είναι «δρων γενικό αναισθητικό. Οδηγεί σε μια κατάσταση αναισθησίας που χαρακτηρίζεται από βαθιά αναλγησία, διέγερση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, φυσιολογικό ή αυξημένο τόνο των σκελετικών μυών και περιστασιακά, ήπια αναπνευστική καταστολή. Η κεταμίνη χρησιμοποιείται για διαγνωστικές και χειρουργικές επεμβάσεις που δεν απαιτούν χαλάρωση των σκελετικών μυών, για την εισαγωγή στην αναισθησία πριν από τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων και ως συμπλήρωμα άλλων αναισθητικών φαρμάκων».
Τη συγκεκριμένη ημέρα η άτυχη Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου, από την οποία καθυστέρησε να ξυπνήσει ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφέρει στην απολογία της ότι της χορηγήθηκε μέθη και χλωράλη. Η αναζήτηση πραγματοποιήθηκε από την 33χρονη μετά την επιστροφή της Τζωρτζίνας στο σπίτι, και η κατηγορούμενη ήδη γνώριζε ότι κατά τη διάρκεια της μαγνητικής της χορηγήθηκε χλωράλη και όχι κεταμίνη, επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία για αναζήτηση της κεταμίνης.
Για την φαινοβαρβιτάλη (phenobarbital), το βαρβιτουρικό φάρμακο που αναζητούσε η 33χρονη μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν είχε ανάγκη χορήγησης της συγκεκριμένης κατασταλτικής ουσίας.
Πισπιρίγκου: Μπορεί να έχω ψάξει θανατηφόρες ουσίες
Η κατηγορούμενη σε συνέντευξή της στη Σίσσυ Χρηστίδου, υποστήριξε ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κάτι σχετικά με την αναζήτηση θανατηφόρων τοξικών ουσιών τρεις ημέρες πριν «φύγει» από τη ζωή η μικρή Τζωρτζίνα.
«Καταρχήν μέσα στην δικογραφία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τρεις μέρες πριν το θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς, γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και…δηλαδή, η αναζήτηση κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε.
https://youtu.be/QUuSleLzZpQ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνέχισε λέγοντας: «Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή, ότι έχω ψάξει στο κινητό, είναι το ίδιο mail».
Διαβάστε ακόμη:
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό το πρόσωπο-«κλειδί» θα πάει σήμερα στο πρώτο της επισκεπτήριο
- Πάτρα: Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας
- Ανδρέας Ηλιάδης: «Αν η δράστης έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες»