ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την… κάλπη στα Εξάρχεια και η εντολή: Να μην υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος

Must Read

Η επανάληψη της ψηφοφορίας αύριο Κυριακή, στα Εξάρχεια δεν είναι απλά μία εκλογική αναμέτρηση. Είναι περισσότερο το πρώτο crash test τόσο για τη νέα κυβέρνηση όσο και για τους αντιεξουσιαστές αλλά και τους παραβατικούς, οι οποίοι εδώ και χρόνια «εξουσιάζουν» την ιστορική συνοικία της Αθήνας μετατρέποντας την σε άβατο για τις διωκτικές αρχές.

Οι πολλά υποσχόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και οι σκληρές δηλώσεις αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο newsbreak.gr (μόλις πάρουμε εντολή θα κάνουμε «ντου» και θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια) καθιστούν την αυριανή ψηφοφορία ως «μέρα-αφετηρία» για το τι μέλλει γενέσθαι, την επόμενη μέρα, σε αυτόν τον ιδιότυπο «πόλεμο». Η εντολή πάντως που έχει δοθεί είναι να είναι μεν αποφασιστικοί, αλλά να προσέξουν μην υπάρξει νέος Γρηγορόπουλος, που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Θέλουν να αποφύγουν μία επίθεση-μήνυμα

Η κλοπή και το κάψιμο της κάλπης την ημέρα των εκλογών από το εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια (καθόλου τυχαία η επιλογή της περιοχής) υποχρεώνει την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε «αυξημένη επαγρύπνηση» υπό τον φόβο μίας νέας επίθεσης-μήνυμα κατά τη διάρκεια της αυριανής επαναληπτικής διαδικασίας

Οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι νιώθουν την… καυτή ανάσα του νέου υπουργού προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχουν ήδη έτοιμο τον σχεδιασμό για «περιφρούρηση του σημείου» που βρίσκεται στην καρδιά των Εξαρχείων λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία. Σκοπός της ΕΛΑΣ είναι κυρίως η πρόληψη αλλά και η καταστολή- με συλλήψεις- εφόσον και αν χρειαστεί.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. διμοιρίες των ΜΑΤ στο σημείο
  2. Επιλεκτική επιλογή προσώπων που θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις
  3. Περιφρούρηση από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής που θα σχηματίσουν το δικό του «δίχτυ» πληροφοριών για…. ύποπτες κινήσεις ατόμων.
  4. Περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβουν και να καταδιώξουν δράστες
  5. Αξιοποίηση εάν κριθεί αναγκαίο drones. 
  6. Προληπτικές νυκτερινές… εκκαθαρίσεις.
  7. Πτήσεις εάν κριθεί απαραίτητο ελικοπτέρων.

Φυσικά, όπως λένε χαρακτηριστικά στο newsbreak.gr, οι ίδιες ανώτατες αστυνομικές πηγές για το θέμα και την επιχειρησιακή τακτική που θα ακολουθηθεί έχει λεπτομερών ενημερωθεί και ο υπουργός, Στόχος είναι η «ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στο μοναδικό τμήμα που έχει απομείνει» και για το λόγο αυτό τις τελευταίες μέρες γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων (και) για το συγκεκριμένο θέμα ούτως ώστε να αποφευχθούν… τα χειρότερα.

«Πιλότος» για την κυβέρνηση

Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται μπροστά στον «Μιχάλη» σε περίπτωση που κουκουλοφόροι κάνουν «ντου» είτε… απαλλοτριώνοντας κάλπη, είτε κάνοντας επίθεση με πέτρες όπως είχε γίνει στην οδό Μπενάκη.

Το βέβαιο είναι ότι η αυριανή μέρα που θα ξημερώσει θα είναι «πιλότος» για την κυβέρνηση, τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για τους «καταληψίες» των Εξαρχείων, που ίσως να αιφνιδιάσουν και μην προκαλέσουν μάχη την ώρα που όλοι την περιμένουν, αλλά όταν εκείνοι κρίνουν ότι μπορεί να αιφνιδιάσουν την ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This