Ενώ η κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι έκρυθμη λόγω και του πρόσφατου επεισοδίου της επακούμβησης των φρεγατών, την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας άλλος αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Ο κυβερνοπόλεμος.
Δείτε ακόμα: Με φωτογραφία του Oruc Reis επιτέθηκαν Τούρκοι χάκερς σε ελληνικές ιστοσελίδες
Ένας πόλεμος που έρχεται από το μέλλον καθώς οι ειδικοί συμφωνούν πως μετά δέκα χρόνια οι αναμετρήσεις ΔΕΝ θα κρίνονται από τους Στόλους ή τα μαχητικά αεροσκάφη ή από τους Στρατούς. Οι αναμετρήσεις μεταξύ κρατών θα κρίνονται μπροστά από έναν υπολογιστή.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία», από την στιγμή πού άρχισε η κλιμάκωση στις σχέσεις μας με την Τουρκία οι ιστοσελίδες της Βουλής, του Πρωθυπουργού, των Υπουργείων, της κεντρικής Κυβερνήσεως (egov) δέχονται καθημερινά δεκάδες επιθέσεις από φανερές ή κρυφές τουρκικές διευθύνσεις. Φανερές που φαίνεται πως οι χάκερς είναι Τούρκοι αλλά και μυστικές από ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, που δεν φαίνεται. Αλλά είναι. Αν και όταν ανέλαβε η ΝΔ την διακυβέρνηση, όλες οι ιστοσελίδες των Υπουργείων ήταν τεχνολογικά πεπαλαιωμένες και γι’ αυτό ευάλωτες. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, η κατάσταση, χωρίς να έχουν εξαλειφθεί οι κίνδυνοι (προσφάτως δέχθηκε επίθεση η σελίδα του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονιας-Θράκης), είναι κατά πολύ καλύτερη.
https://youtu.be/t58h_K4SEmc
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συσταθεί μυστική task force αποτελούμενη από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα. Ο πρώτος έχει την ευθύνη της διαμορφώσεως του νέου νομοθετικού πλαισίου. Για τον σκοπό αυτό υπέγραψε συμφωνία αρωγής με τον ομόλογό του του Ισραήλ ενώ θα ιδρύσει σύντομα Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφαλείας στο Υπουργείο του από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι με την επένδυση στην κυβερνοασφάλεια, που είναι χαμηλού κόστους, η Ελλάδα μπορεί να γεφυρώσει την όποια διαφορά την χωρίζει από την Τουρκία στον τομέα των εξοπλισμών. Γι’ αυτό, με πρότυπο το Ισραήλ, σχεδιάζει να εντάξει την κυβερνοασφάλεια στο νέο αμυντικό δόγμα της χώρας.
Ο δεύτερος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει στην αρμοδιότητά του μέσω του ΓΕΕΘΑ την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων εις βάρος βασικών υποδομών της χώρας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, αεροδρόμια κ.λπ.). Ονομάζονται βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου Φορείς Βασικών Υπηρεσιών (ΦΕΒΥ). Ο Διοικητής της ΕΥΠ έχει στον τομέα ευθύνης του τα πληροφοριακά συστήματα του στενού δημοσίου τομέως.
Μέχρι στιγμής οι τουρκικές επιθέσεις χάκερς αποκρούονται μετά την αθόρυβη αναβάθμιση των συστημάτων χωρίς όμως να υπάρχει εφησυχασμός. Η επιφυλακή είναι διαρκής. Για την ώρα αμυνόμεθα σθεναρώς του πατρώου διαδικτυακού εδάφους! Και όχι μόνον αυτό.
Οι Anonymous Greece που δεν συνδέονται με την Κυβέρνηση κατάφεραν και έριξαν προ μηνός τις σελίδες του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Τουρκικού Υπουργείου Αμύνης!