Ένα σπάνιο φαινόμενο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν πολλοί κάτοικοι στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Χαλκίδα, η Λιβαδειά, η Βοιωτία, η Μαγνησία, η Λακωνία, η Άνδρος και η Χίος.
Η λάμψη που φώτισε τον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Τρίτης, από πολλούς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για πεφταστέρι, όμως οι επιστήμονες εξηγούν ότι πρόκειται για είδος μετεωρίτη. Οι μετεωρίτες χωρίζονται σε βολίδες και τους διάττοντες αστέρες.
«Σαν βολίδες χαρακτηρίζουμε τα λαμπρά σώματα που έχουν λάμψη μεγαλύτερη από το αστέρι της Αφροδίτης» διευκρίνισε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο protothema.gr, και εξήγησε ότι η χθεσινή περίπτωση ανήκει στην πρώτη κατηγορία.
Γενικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι βολίδες είναι σπάνιες και γι’ αυτό χαρακτήρισε «πολύ τυχερούς» όσους είδαν τη λάμψη. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, όπως είπε ο κ. Κολυδάς, «αυτές οι βολίδες έχουν κατά μέσο όρο ένα μέγεθος μέχρι 100 γραμμάρια» προσθέτοντας ότι «οι Περσίδες και οι Λυρίδες έχουν ένα γραμμάριο».
Όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ «κατά μέσο όρο πέφτουν 33 μετεωρίτες με μάζα μεγαλύτερη από 1 γραμμάριο σε ένα χρόνο» τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από πτώση μετεωριτών. Για να πέσει μια σκόνη μάζας μεγαλύτερης του 1 γραμμαρίου η πιθανότητα είναι 1 στο 1,5 δισ.».