Το 2014 ο τότε Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος (ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις και συνέταξε την πρόταση παραπομπής), προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλοι 52 συγκατηγορούμενοί τους, πρόταση που θεωρήθηκε ιστορικής σημασίας και άνοιξε το δρόμο για το καταδικαστικό αποτέλεσμα που είχαμε την Τετάρτη.
Σε μία πρόταση που αριθμούσε 700 σελίδες, ο κ.Ντογιάκος αναφερόταν αναλυτικά στην ίδρυση του κόμματος, στην οργανωτική δομή και Ιεραρχία, στα Τάγματα Εφόδου, αλλά και στην εκπαίδευση, στον οπλισμό και την ενδυμασία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του χρέωναν πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (πλέον) χαρακτήριζαν τότε τον κ. Ντογιάκο ως εισαγγελέα «ειδικών αποστολών» και ως «υποχείριο του Αντώνη Σαμαρά».
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έκανε το καθήκον του σε όλες τις υποθέσεις που του ανατέθηκαν -και εξαιρετικά δύσκολες μάλιστα-, χωρίς να υπολογίσει πιέσεις και τον πόλεμο που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ξεκίνησε από εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στα χρόνια του στην Ευελπίδων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, έγινε εισαγγελέας Εφετών και δυο φορές εκλεγμένος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και έφτασε σε προαγωγή στην θέση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Κάποιες από τις πολύ χαρακτηριστικές υποθέσεις που ανέλαβε:
το 2001: το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών για την περίοδο 1989-2001.
το αποκαλούμενο και ως «σκάνδαλο των άγονων γραμμών» επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με «πρωταγωνιστές» τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη και τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Ζαχαρίου.
το 1998: τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη,
το 2010: την υπόθεση με το κύκλωμα των ακινήτων, που οικειοποιείτο υποθηκευμένα υπό πλειστηριασμό ή «ορφανά» ακίνητα, με πόρισμα που άνοιξε το δρόμο για ποινικές διώξεις σε πάνω από 20 άτομα.