Παρατηρήσεις εδικών: «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», ενόψει του αναμενόμενου διπλασιασμού των κρουσμάτων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί μετά μετά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων.

Must Read

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε στην «ραγδαία» αύξηση κρουσμάτων και σημείωσε πως σημείωσε πως «θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα»

«Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: “όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος”», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως «το χρώμα που παίρνει μία περιοχή το αποφασίζει η Πολιτκή Προστασία μαζί με μια ομάδα επιδημιολόγων, οι οποίοι πολλοί από αυτούς είναι και μέλη της επιτροπής μας. Επίσης η δική μας επιτροπή έχει αποφασίσει μαζί πάλι με την Πολιτική Προστασία σε κάθε χρώμα τι μέτρα θα λαμβάνονται»

Επίσης επισήμανε πως «αν τα αφήσουμε όλα ελεύθερα θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα σε έναν με δύο μήνες».

Αθανάσιος Δημόπουλος: ενδέχεται μέσα στις επόμενες 5-7 ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων να διπλασιαστεί.

Για το ενδεχόμενο της αύξησης των κρουσμάτων μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Ενώ για αρκετό χρονικό διάστημα, υπήρχε ένας σταθερός αριθμός κρουσμάτων, είχαμε αποφύγει αυτό που χαρακτηρίζεται ως εκθετική αύξηση, φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση μπαίνουμε σε αυτή την τροχιά. Πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμα για να δούμε τον ρυθμό αύξησης, δηλαδή αν θα έχουμε διπλασιασμό μέσα σε 5-7 μέρες. Να σημειώσουμε βέβαια ότι αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των τεστ, οπότε υπάρχει και μια τέτοια συσχέτιση»

Παράλληλα ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση κι επομένως δεν ασκείται μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι νοσούν οι νεότεροι και ότι υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης των ασθενών.

«Αυτό που βλέπουμε στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες Covid, οι γνώσεις μας και οι θεραπευτικές προσεγγίσεις που έχουμε σήμερα σε σχέση με έξι μήνες πριν είναι πολύ καλύτερες κι έτσι αποφεύγεται η διασωλήνωση και η μηχανική υποστήριξη σε αρκετούς που πριν από μερικούς μήνες δε θα ήταν εφικτό».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο του lockdown ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως αυτή η απόφαση είναι πολιτική ενώ συμπλήρωσε ότι θα «πρέπει να περιμένουμε να ανακοινωθούν σήμερα τα νέα μέτρα και να δούμε σε λίγες ημέρες τι επίδραση θα έχουν. Μέχρι να έχουμε το εμβόλιο και θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να εμβολιαστεί αποτελεσματικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας, τα μέτρα τα ξέρουμε και πρέπει να τα τηρούμε».

Σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, δήλωσε ότι υπάρχουν 3 ή 4 κλινικές μελέτες σε προχωρημένη φάση 3 και μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ανακοινώνουν ότι πιθανότατα θα φέρουν τους φακέλους των μελετών με τα αποτελέσματά τους στους ρυθμιστικούς μηχανισμούς τον Νοέμβριο κι εφόσον λάβουν έγκριση, θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή όσο γίνεται νωρίτερα για την τμηματική κατανομή σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This