Σφοδρές καταστροφές στην Κρήτη – Χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι – Καταστράφηκαν ναοί (video)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στην Κρήτη από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ της Τετάρτης.

Must Read

Ακόμη μία εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Κρήτης καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα Χανιά καθώς δέχθηκαν 42 κλήσεις και πραγματοποίησαν 16 αντλήσεις υδάτων σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους και 3 κοπές δέντρων.

Παράλληλα στη Σούδα απεγκλώβισαν έξι άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης νερού.

Επίσης η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση αφού χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι ‘Αγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, Σαμωνάς, καθώς και οικισμοί. Λόγω αυτού του γεγονότος, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοίνωσε πως τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενώ στις 10 το πρωί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τον σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει του χειμώνα.

Ηράκλειο

Παράλληλα στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα  στο Καρτερό η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη, αντιθέτως τα ορμητικά νερά προκάλεσαν βιβλικές καταστροφές.

Η σελίδα «Πυροσβέστες Νομού Ηρακλείου», στο Facebook κοινοποίησε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η τεράστια καταστροφή που έχει προκληθεί και η εικόνες πραγματικά σοκάρουν.

Δυστυχώς όμως τα νερά από τις πλημμύρες εισέβαλαν στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και του Αγίου Νίκωνος του Μετανοείται, που βρίσκεται απέναντι από την παραλία Φλορίδα προκαλώντας αρκετές φθορές.

Οι εικόνες του cretapost είναι αποκαρδιωτικές

cretapost.gr
cretapost.gr
cretapost.gr

Ακόμη όμως ένα συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο.

Μία γυναίκα κινούνταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Καρτερού την ώρα που ξεκίνησε η θεομηνία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά της.

Η άτυχη γυναίκα μέσα στην ατυχία της πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητό της, ωστόσο για να μην την παρασύρει το ρέμα ανέβηκε στο στύλο της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This