Σε φιάσκο εκτυλίσσεται η υπόθεση με τις αποφάσεις του κυβερνητικού επιτελείου που υποστηρίζει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της πανδημίας, αλλά προκαλεί διαρκώς σύγχυση και πονοκέφαλο σε πολίτες και επιχειρηματίες.
Μετά τις ανακοινώσεις για λουκέτο των καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές, επιπέδου 4, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του στην σύσκεψης με το υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την επιτροπή Ελλάδα 2021, πήρε πίσω το μέτρο και δήλωσε ότι τα μαγαζιά του λιανεμπορίου πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σήμερα παρουσίασε μια νέα… διαπίστωση, σχολιάζοντας ότι «δεν έχουμε δει μετάδοση από τα εμπορικά καταστήματα ή στα εμπορικά καταστήματα όσο τουλάχιστον αυτά τηρούν τα μέτρα».
Την άρση του μέτρου πρόκειται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, το απόγευμα της Παρασκευής.
Σπασμωδικές κινήσεις
Η απόφαση που είναι σίγουρα «ανάσα» για τις πολύπαθες τοπικές οικονομίες και τους καταστηματάρχες που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης και προδίδει την ασυνεννοησία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.
Πώς αποφασίζονται τελικά τα περιοριστικά μέτρα; Εν μια νυκτί;
Παράλληλα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να «κλείνει τα μάτια» στις τραγικές εικόνες συνωστισμού των πολιτών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, «τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία, τα οποία μάλιστα για να αγοραστούν, πρέπει να κοπούν οι συντάξεις;». Σε μια συνέχεια αποποίησης των ευθυνών του, το κυβερνητικό επιτελείο, εξακολουθεί να καθιστά υπεύθυνους για την διασπορά τους νέους που συγκεντρώνονται στις πλατείες, την ίδια στιγμή που «στοιβάζουν» τους μαθητές σε τμήματα των 25 ατόμων.
Μήπως η επόμενη παραδοχή του πρωθυπουργού θα είναι ότι το κλείσιμο της εστίασης στης 12, οδήγησε τελικά τους νέους στις πλατείες και συνεπώς ήταν ένα ακόμα λάθος στρατηγικής;