Αναβολή για τις 28 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη του 62χρονου ψευτογιατρού των Χανίων και της 59χρονης Ελβετίδας συντρόφου του, οι οποίοι εξαπατούσαν ανυποψίαστους ασθενείς υποσχόμενοι θαυματουργές θεραπείες που θα τους έκαναν καλά ακόμα και από τον… καρκίνο!
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκανε την Τρίτη δεκτό το αίτημα του δικηγόρου του 62χρονου, Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος ζήτησε την αναβολή λόγω απουσίας μαρτύρων και απαραίτητων εγγράφων για την υπεράσπιση, ενώ θα χρειαστεί διερμηνέας για την Ελβετίδα. Το ζευγάρι, που κατηγορείται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως της αντιποίησης επαγγέλματος, αφέθηκε ελεύθερο ως τη διεξαγωγή της δίκης στα τέλη του χρόνου, ενώ του απαγορεύτηκε να δέχεται κόσμο στον χώρο του και του επιβλήθηκε απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Χανίων.
Πάντως, η δικογραφία διαχωρίστηκε και με εντολή εισαγγελέα διενεργείται προκαταρκτική για την κύρια υπόθεση, έτσι ώστε να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απάτης και της έκθεσης σε κίνδυνο. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», οι αστυνομικοί καλούν για κατάθεση κάποια από τα άτομα που βρήκαν μεταξύ των 200 φακέλων στον χώρο που είχαν μετατρέψει οι κατηγορούμενοι σε ιατρείο, στην Κίσσαμο.
Πρόκειται για ασθενείς από ολόκληρη την Κρήτη. Μάλιστα, γιατροί των Χανίων εκτιμούν ότι ο 62χρονος είχε πρόσβαση σε όλα αυτά τα ονόματα και τα προσωπικά δεδομένα, ενδεχομένως έχοντας βοήθεια από άτομο που βρισκόταν σε θέση «κλειδί».
Κατάγεται από οικογένεια γιατρών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια
Νωρίτερα, ο κ. Νουλέζας είχε υποστηρίξει ότι ο εντολέας του ουδέποτε εμφανίστηκε με την ιδιότητα του γιατρού παθολόγου και ότι είχε απλώς το πιστοποιημένο μηχάνημα βιοσυντονισμού. Επίσης, είπε πως ο κατηγορούμενος έχει διπλώματα μεταφρασμένα και επικυρωμένα, καθώς και μάστερ, ενώ κατάγεται από οικογένεια γιατρών και έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο 62χρονος δεχόταν επισκέψεις και «εγκλωβίστηκε» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά δεν έστησε ψεύτικο ιατρείο και δεν αξίωνε αντίτιμο.
Τέλος, η πλευρά του κατηγορουμένου διέψευσε ότι έδινε τα σκευάσματα που κατασχέθηκαν στους ασθενείς που τον επισκέπτονταν – αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν στο σπίτι του για ιδία χρήση, ενώ ζήτησε αναμονή για τα αποτελέσματα της χημικής εξέτασης. Από την πλευρά της, πάντως, η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι από μόνο του είναι αδίκημα το γεγονός ότι δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος!