Οργή και απόγνωση έχουν προκαλέσει στον τραγικό πατέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού οι απανωτές διακοπές στη δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας στα κρεατάκια.
Η δίκη διακόπηκε ακόμα μία φορά, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη , έκανε δεκτή την αίτηση εξαίρεσης του καθηγητή Καρδιολογίας που είχε διοριστεί ως ένας από τους τρεις πραγματογνώμονες για τη σύνταξη έκθεσης πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα του δικαστηρίου.
Ο συγκεκριμένος γιατρός παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας να εξαιρεθεί καθώς, όπως είπε, συμμετείχε σε προανακριτική επιτροπή για την πειθαρχική δίωξη της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης 4χρονης. Αν και ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, το δικαστήριο το έκανε δεκτό και ορίστηκε νέος πραγματογνώμονας. Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Ιανουαρίου, οπότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα των γιατρών για τον θάνατο της Μελίνας.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η κατηγορουμένη είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του παιδιού μου. Ξέρω από τι έχει πεθάνει το παιδί μου. Την ευθύνη την έχει η κατηγορουμένη» ανέφερε ο πατέρας της αδικοχαμένης 4χρονης Μάνος Παρασκάκης στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA.
Στη δικάσιμο της 16ης Δεκεμβρίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας πως έγιναν λανθασμένες ενέργειες οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού, ενώ υπογράμμισε πως ουδέποτε αποδείχτηκε ότι υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της η Πολάκη. Οπως τόνισε ο εισαγγελέας, αφενός υπήρξε αδράνεια ενός διαστήματος περίπου 20 λεπτών από τη στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχόσπασμο και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχόσπασμου.
Πάντως, κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος είχε περιγράψει με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο, δηλώνοντας πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειρουργείου. «Ηταν τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση» είχε πει χαρακτηριστικά.