«Βόμβες» από Λινού! «Άνοιξαν την αγορά με πλασματικά στοιχεία»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας «βλέπει» έξαρση τον Φεβρουάριο

Must Read

«Σεισμό» προκαλούν στο Μαξίμου οι δηλώσεις της καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού για το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τον τρόπο που η κυβέρνηση λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Η κα. Λινού αποκάλυψε μιλώντας στο Iatronet ότι «δεν βασίστηκε σε επαρκή αριθμό τεστ η απόφαση για άνοιγμα της αγοράς», κάτι που σηματοδοτεί έξαρση κρουσμάτων τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων προέκυψε από την ανάγκη να σωθεί η οικονομία και ελήφθη σύμφωνα με τα καταμετρημένα κρούσματα του ΕΟΔΥ τα οποία φαίνονται μειωμένα.

Ανεπαρκή τα δεδομένα- Έκρηξη τον Φεβρουάριο

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας αμφισβητώντας την επάρκεια των δεδομένων, υπογράμμισε ότι η χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες πραγματοποιεί λίγα τεστ, συνεπώς δεν αυτά δεν παρουσιάζουν σαφή εικόνα για την επιδημιολογική πορεία: «Πολλά από αυτά είναι rapid tests, τα οποία έχουν μικρότερη ευαισθησία, άρα και αξιοπιστία. Θα προτιμούσα να είχαν γίνει περισσότερα τεστ πριν αποφασιστεί το άνοιγμα μεγάλων πολυκαταστημάτων και mall» τόνισε.

Η καθηγήτρια προέβλεψε ότι θα υπάρξει έξαρση τον Φεβρουάριο λόγω της μετάλλαξης του ιού: «Πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε νέα έξαρση, ελπίζω όχι πολλούς θανάτους. Δεν θα εκπλαγώ εάν έχουμε έξαρση στα μέσα Φεβρουαρίου. Είναι σαφές πως όσο λιγότερα μέτρα λαμβάνεις, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα. Ο κίνδυνος να έχουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα αυξάνεται από τις μεταλλάξεις του ιού, που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό».

Με ρυθμούς χελώνας τα εμβόλια

Σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν με ρυθμούς χελώνας, η κα. Λινού τόνισε ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί όσο καθυστερεί η κυβέρνηση: «Οι εμβολιασμοί είναι πολύ λίγοι και φαίνεται πως λιγοστεύουν οι παραλαβές από τις παρασκευάστριες εταιρείες. Η χορήγηση δεν είναι καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε και όσο καθυστερούμε, τόσο περισσότερα κρούσματα θα έχουμε».

Μεγάλη θνητότητα γιατί δεν είχαμε ακρίβεια κρουσμάτων

Τέλος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας απάντησε για την μεγάλη θνητότητα στη χώρας μας: «Η αύξηση της θνητότητας μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν είχαμε πλήρη εικόνα για τους νοσούντες. Για να βγει ο δείκτης θνητότητας, πρέπει να έχουμε δύο στοιχεία: τους θανάτους και τα κρούσματα. Τον αριθμό των κρουσμάτων δεν τον είχαμε με ακρίβεια. Η συγκεκριμένη τιμή δεν ήταν σταθερή, καθώς κυμαινόταν με βάση τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ» τόνισε η κα. Λινού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This